Kurser

Grundlæggende ventilationsteknik 1

Tre intensive og spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger - både i teorien og i praktikken

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 51 besvarelser

Godt kursus sted - engagerede undervisere. Dejligt at underviserne stadig er ude i virkeligheden og hele tiden kan relatere til det virkelige.
Dina Rosenberg - Rosenberg Ventilation.

Et dårligt projekteret eller dårligt vedligeholdt ventilationsanlæg medfører tit gener i form af træk, støj og dårlig luft i lokalerne - og et for stort energiforbrug. Derfor er det vigtigt med et godt kendskab til ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger for derved at kunne medvirke til at opretholde et godt indeklima. På dette kursus får du en sådan viden om ventilationsanlægs opbygning og virkemåde, at du bliver i stand til dette.

 Udbytte

  • Bred viden om ventilationsanlægs opbygning og virkemåde
  • Godt grundlag for at vurdere et anlægs funktion, muligheder og begrænsninger
  • Bestemme og beregne energibesparelser af egne anlæg ved hjælp af ventilationstekniske målinger og på kurset udleverede Excel-programmer.

Jeg synes det var et skide godt kursus. Tilpas teoretisk info først, og dernæst rigtig gode øvelser.
- Louis Cording, Agramkow Fluid Systems A/S.

Deltagerprofil
Kurset er udviklet og tilrettelagt specielt for personer, der bl.a. har med den daglige drift af ventilationsanlæg at gøre. Der kræves ikke specialkendskab til drift af ventilationsanlæg. Driftsteknikere, maskinmestre, varmemestre og skolepedeller er dele af målgruppen.
Kurset er også velegnet for projekterende ingeniører, som har brug for et løft i forhold til praktisk viden og anlægsbygning, så det sikres, at anlæg udføres som projekteret, så risikoen for ekstra uønsket energiforbrug reduceres.

Kursusledelse
Erik Hvirgel Hansen er ingeniør i Center for Energieffektivisering og Ventilation på Teknologisk Institut. Han har mange års erfaring med rådgivning på ventilationsområdet med speciale i industri- og laboratorieventilation.
Lasse Skammelsen Trankjær er kursusansvarlig og civilingeniør i Center for Energieffektivisering og Ventilation på Teknologisk Institut. Han arbejder ligeledes med ventilation, indeklima samt energieffektivisering.

Indhold

  • Lovgivning
  • Anlægsopbygning og -komponenter
  • Gennemgang af kanalsystem og armaturer
  • Introduktion til ventilationstekniske målinger
  • Reguleringsprincipper
  • Energiforbrug
  • Drift og vedligeholdelse


Undervisningen foregår ved forelæsninger om formiddagene, og eftermiddagene bruges i ventilationslaboratoriet med demonstrationer og praktiske øvelser.

Intensivt kursus med få kursister pr. instruktør ved de praktiske øvelser.

Rabat
Ved samtidig tilmelding til kurserne Grundlæggende ventilationsteknik 1 og 2 opnår I en rabat på kr. 1.000, -.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på