Kurser

Grundlæggende ventilationsteknik 2

På dette intensive kursus - som er en fortsættelse af kurset "Grundlæggende ventilationsteknik 1" - kan du lære mere om de systemer, metoder og værktøjer, der kan sikre at ventilationsanlægget altid kører optimalt.

Evaluering

3stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 25 besvarelser

Fin til at koble praktiske erfaringer på de forskellige faglige teorier og emner.
Jan Larsen. DONG Energy A/S

 

Behovet for ventilation kan skifte markant gennem en bygnings levetid. Det kræver ændringer, hvis anlægget skal fungere tilfredsstillende. Du vil efter kurset være i stand til, sammen med entreprenører og leverandører, at træffe kvalificerede beslutninger om drift, vedligeholdelse og ydelsesmuligheder ud fra anlægsdokumentation, servicerapporter og lignende. Målet er også at sætte dig i stand til at vurdere samspillet mellem de enkelte dele af et anlæg og betydningen af indgreb.

Udbytte

 • Grundlag for at indgå i en konstruktiv dialog med entreprenører og leverandører, når anlægget skal etableres eller renoveres
 • Baggrund for at vurdere samspillet mellem de enkelte dele af ventilationsanlægget og betydningen for indeklimaet ved indgreb i disse
 • Baggrund for at træffe beslutninger vedrørende anlæggets drift og vedligehold.

Deltagerprofil

Kurset er udviklet og tilrettelagt specielt for personer, som har et grundlæggende kendskab til ventilationsteknik og står for den daglige drift af ventilationsanlæg, samt for personer, der har gennemgået kurset ”Grundlæggende ventilationsteknik 1”.

Kursusledelse

Erik Hvirgel Hansen er ingeniør i Center for Energieffektivisering og Ventilation på Teknologisk Institut. Han har mange års erfaring med rådgivning på ventilationsområdet med speciale i industri- og laboratorieventilation.
Lasse Skammelsen Trankjær er kursusansvarlig og civilingeniør i Center for Energieffektivisering og Ventilation på Teknologisk Institut. Han arbejder ligeledes med ventilation, indeklima samt energieffektivisering.
.

Indhold

 • Vurderingsmetoder - opfylder ventilationen det øjeblikkelige behov?
 • Fra klager og ønsker til diagnose
 • Det nye bygningsreglement og ventilationsnormen
 • CTS-anlæg simuleret på undervisningspc'er
 • Måleteknik
 • Rørkoblinger til varme og køleflader
 • Ventiler og ventiltyper
 • Komponenter og signaltyper

Der er kun få kursister pr. instruktør ved de praktiske øvelser. Undervisningen foregår ved korte forelæsninger, kombineret med demonstrationer og praktiske øvelser i laboratorium.

Rabat

Ved samtidig tilmelding til kurserne Grundlæggende ventilationsteknik 1 og 2 opnår I en rabat på kr. 1.000, -.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på