Guide til at skabe trivsel på arbejdspladsen

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

2 enkle metoder der skaber trivsel på arbejdspladsen

Guide til at skabe trivsel på arbejdspladsen

3 min.

En blomstrende medarbejder er defineret som en, der oplever både livskraft og læring på arbejdspladsen. Livskraft referer til ”den positive følelse af at have energi til rådighed”, og læring referer til ”følelsen af, at man erhverver og kan anvende viden og færdigheder”. Denne lærings- og livskraftscocktail giver et rigt udbytte. Flere undersøgelser viser, at de som oplever trivsel på arbejdspladsen præsterer bedre, har mindre risiko for udbrændthed, er mere engagerede i deres arbejdsplads og er langt mere tilfredse med deres job, end de som ikke trives.

Så hvordan skaber vi betingelser for, at folk trives på deres arbejde? Her er to konkrete metoder, der kan hjælpe:


1. Invester i relationer, der giver energi

Når du tænker på dine interaktioner på arbejdspladsen i denne uge, hvilke efterlod dig så med mere energi? Hvilke af dem udtømte din energi? Se om du kan øge den tid du bruger energisparerne, og reducer den tid du bruger med de energiske sorte huller.

Relationer kan være en stor kilde til trivsel. Positive relationer på arbejdspladsen er energiske, og et godt socialt netværk kan danne grundlag for en brugbar videndeling. At have folk på arbejdet som får dig til at føle dig værdsat, og som du føler støtter dig, gør dig så meget mere begejstret og villig til at samarbejde med dem. Faktisk peger Gallup på det at have en bedste ven på jobbet, som en af nøglevariablerne for engagement på arbejdspladsen. Omvendt kan de energitappende relationer have den modsatte virkning. Du bør derfor tage et aktivt valg om at investere din energi i de relationer, der giver dig energi, og minimere dem der nedbryder dig.

WHO-5

Test dig selv: Trives du?


2. Omfavn feedback

Vi lærer og vokser meget hurtigere ved hjælp af feedback. Problemet er, at ærlig feedback kan være svært at både give og modtage. Derfor er det så vigtigt for organisationer at skabe en kultur, hvor man opmuntrer til feedback. At opfordre til feedback – hvad enten noget går godt eller ej – kan være med til at fjerne frygten for feedback.

Ovenstående to udgangspunkter kan være med til at skabe forhold, der gør det muligt at trives på arbejdspladsen. Du kan jo overveje, hvad du selv skal gøre for at blomstre i denne uge, eller hvad du kan gøre for at hjælpe andre med at blomstre på arbejdspladsen?


Vil du vide mere?

Få inspiration til hvordan du kan skabe mere arbejdsglæde på din arbejdsplads med følgende kursus: