Deltag i vores gratis frokostwebinar, og få viden om kvalitetsforskelle på kød fra hangrise og galte/sogrise. Hør også, hvordan frasorteret (lugtende) kød fra hangrise kan anvendes.
Traditionelt er alle hangrise blevet kastreret, så forbrugerne undgik at få kød med hangriselugt på tallerkenen. Det er dog ikke alle hangrise, som lugter, og landmænd har længe efterspurgt løsninger, så de kan undgå at kastrere smågrisene.
Der er i dag teknologiske løsninger, som kan finde det lugtende kød og dermed frasortere til fersk konsum, ligesom det er kendt viden, at der er kvalitetsforskelle mellem udskæringer fra hhv. hangrise og galte/sogrise.
Ud fra en klimabetragtning har hangriseproduktionen også den fordel, at hangrise har en bedre foderudnyttelse end galte.
Projektet er støttet af Svineafgiftsfonden
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk