Få et hurtigt overblik over regler, godkendelse og korrekt brug af sundhedsanprisninger på fødevarer og kosttilskud på én time.
På dette 1-times webinar gennemgår vi på 45 minutter de vigtigste begreber om sundhedsanprisninger, hvordan godkendelsesprocessen foregår, og hvilke anprisninger der aktuelt er godkendte eller stadig under behandling (på den såkaldte "on-hold"-liste). Vi giver desuden konkrete eksempler på, hvordan anprisninger anvendes korrekt i praksis. De sidste 15 minutter sætter vi af til spørgsmål og dialog, så der er mulighed for at få afklaret konkrete problemstillinger og diskutere aktuelle cases.
Webinaret er en del af projektet "Food Upcycling". Formålet med projektet er at hjælpe virksomheder med at omdanne underudnyttede sidestrømme fra fødevareproduktionen til værdifulde, markedsparate produkter. Dermed reduceres madspild samt miljø- og klimaaftryk, samtidig med at konkurrenceevnen styrkes hos danske fødevareproducenter og relaterede industrier, såsom proces- og teknologileverandører samt transportører. Webinaret afvikles som en del af projektet Food Upcycling, som Industriens Fond står bag.
Inger Olesen, sektionsleder og biokemiker (PhD) med mange års erfaring inden for fødevaremærkning, fødevarelovgivning og anprisninger hos Teknologisk Institut. Inger har erfaring med Fødevareinformationsforordningen (1169/2011), varedeklaration og korrekt brug af sundheds- og ernæringsanprisninger på fødevarer og kosttilskud.
Virtuelt kursus 23. september 2025 |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk