Kurser

HR-Jura - håndtering i praksis

Deltag på kurset 'HR-Jura - håndtering i praksis'. På kurset får du det fulde overblik over det komplekse lov- og regelsæt, du skal kende til. Dette populære kursus, der med succes har kørt i flere år, giver dig indsigt i nyeste praksis og indblik i de mange personalejuridiske aspekter, der kan opstå i løbet af et ansættelsesforhold – fra start til slut.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 58 besvarelser

Find vej i paragrafjunglen

Hvis du vil undgå unødige problemer i forbindelse med et ansættelsesforhold, er det vigtigt at kende de basale HR-juridiske regler. Ved at deltage i kurset, får du indsigt i junglen af paragraffer, og du bliver præsenteret for praktiske og lærerige eksempler og juridiske sager. Efter kurset ved du, hvordan du opfylder reglerne før, under og efter ansættelsesforholdet, så du er klar til at håndtere hele forløbet professionelt i dit daglige arbejde.

Godt relevant indhold og super spændende med indlæg om den svære samtale.
- Mette Wienberg, GLS Denmark A/S

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til alle personaleansvarlige eller HR- og personalemedarbejdere, fx personalechefer, personalekonsulenter, personaleassistenter, afdelingsledere, regnskabs- og økonomichefer, jurister, advokater og andre med interesse for emnet – både fra det offentlige og det private erhvervsliv. Kurset tæller som efteruddannelse for advokater og giver 14 efteruddannelsespoint.

Det er ikke en forudsætning, at du har forhåndskendskab til HR-jura, da kurset giver dig en ansættelsesretlig basisviden.

Udbytte

 • Hvilke faktorer du bør være opmærksom på, når du ansætter en funktionær
 • Udformningen af den individuelle ansættelseskontrakt
 • Hvordan du formindsker risikoen for godtgørelser – regelgrundlaget omkring saglige opsigelser
 • Hvordan du undgår faldgruberne – bortvisning, opsigelse, fritstilling eller suspendering
 • Dine rettigheder – personalejuridiske problemstillinger
 • Ikke-diskriminationslovgivningen, herunder regler og retspraksis

Indhold

 • Rekruttering – hvor er faldgruberne?
 • Funktionærer, timelønnede, direktører – hvilket regelgrundlag gælder for dem?
 • Ferie og ferieloven
 • Sygdom og barsel
 • Det daglige samarbejde, fx personalepolitikker og medarbejderhåndbøger
 • Disciplinærsager
 • Ansættelsesforholdets ophør, fx varslingsregler og hyppige opsigelsesbegrundelser
 • Den vanskelige samtale – hvad skal du være særligt opmærksom på? - Gæsteindlæg v/erhvervspsykolog Edith Kahlke/Sagar Constantin
 • Ikke-diskriminationslovgivningen

 

Form

Kursets to dage veksler mellem indlæg, diskussion og arbejde med øvelser og cases, der sikrer, at ny viden omsættes til praksis. Som deltager er du velkommen til forud for seminaret at indsende tre problemstillinger inden for HR-juraen, som du er udfordret af, og som vil blive inddraget i forløbet.

Undervisere

nina_wedsted
Primær underviser i Taastrup:
Nina er advokat (H) med arbejdsområder bl.a. inden for rets- og voldgiftssager, arbejds- og ansættelsesret, persondataret og markedsføringsret. Hun har en fortid ved skattemyndighederne og har siden arbejdet i ansete advokatfirmaer. Nina har afholdt mange kurser og er en respekteret og inspirerende underviser.

Edith Kahlke

Gæsteunderviser i Taastrup:
Edith er cand.pæd.psych, aut., erhvervspsykolog med speciale i ledelses- og organisationspsykologi. Edith har stor erfaring med rådgivning af både enkeltpersoner og virksomheder i forhold til stresshåndtering og trivsel, og hun er kendt for at være en empatisk, kompetent og nærværende underviser.

Primær underviser i Aarhus:
Karina Staal - Underviserbillede
Karina er advokat med speciale i arbejds- og ansættelsesret. Hun har en fortid hos en af Danmarks største arbejdsgiverorganisationer, hvor hun i den forbindelse har afholdt kurser og undervist inden for flere ansættelsesområder. Derudover har hun været in-house advokat hos en af Danmarks største tele-virksomheder.
 
Sagar
Gæsteunderviser i Aarhus:
Sagar Constantin, erhvervspsykologisk rådgiver, forfatter og certificeret konfliktcoach. Sagar har speciale i personlig udvikling, kommunikation, forandringsledelse og konflikthåndtering. Hun har en evne til at motivere gennem sin undervisning og formidler i øjenhøjde med stor passion og smittende energi.
 
Læs mere om de øvrige kurser i HR & personale her.
Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på