Hvad er et Scrum Board?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Få svar på hvad er scrum board er, og hvordan du bruger det.

Hvad er et Scrum Board?

2 min.

Agil projektledelse er en tilgang, der fokuserer på fleksibilitet og hurtige tilpasninger i projektstyring, og her står Scrum som en af de mest anvendte metoder til at håndtere komplekse projekter på en fleksibel og effektiv måde. Scrum er en ramme, der understøtter teams i at arbejde iterativt og kontinuerligt forbedre deres processer. Et centralt element i denne ramme er Scrum Boardet, som spiller en afgørende rolle i at visualisere og styre arbejdsprocesserne under et sprint.

Et Scrum Board er et visuelt værktøj, der anvendes inden for Scrum, en populær metode for agil projektledelse. Det hjælper Scrum-teamet med at gøre opgaverne i et sprint eller en backlog synlige, hvilket gør det lettere at organisere arbejdet. 

Det kan enten være fysisk i form af en tavle med post-its eller digitalt f.eks. ved brug af softwaren Trello. Boardet opdateres af teamet og viser alle opgaver, der skal udfærdiges i det nuværende sprint. 

Scrum Boards kan se forskellige ud, da hvert board er tilpasset teamets workflow. Det kan f.eks. være, at et team udfører test, og derfor har de gavn af at tilføje en testkolonne for at holde overblikket, mens andre teams ikke udfører tests, og derfor er sådan en kolonne ikke tilføjet i Scrum Boardet. 

Hvordan bruges et Scrum Board?

Et Scrum Board er traditionelt opdelt i disse kategorier:

  1. Backlog
  2. Doing
  3. Done

Kolonner: Et typisk Scrum Board er opdelt i kolonner, der repræsenterer forskellige faser i projektet: backlog (opgaver, der skal planlægges og startes), doing og done. 

Opgavekort: Hver opgave er repræsenteret som et kort, som man flytter gennem kolonnerne efterhånden, som projektet skrider frem. På kortet står der beskrivelse af den specifikke opgave, ansvarlige teammedlemmer og deadlines. 

Sprint planning: Under sprintplanlægningen beslutter teamet hvilke opgaver fra backloggen, der skal flyttes og tages med i det kommende sprint

Scrum: Scrum Boardet bruges ofte under daglige møder, hvor teamet vender processen og udfordringer samt opdaterer opgavernes status på boardet. 

Eksempel på scrum board

Fordele ved at bruge et Scrum Board

  • Synlighed: Hele teamet har et klart billede af, hvad der arbejdes på, hvem der arbejder på hvad, samt overblik over det, der mangler at blive gjort. 
  • Effektivitet: Det hjælper med at identificere flaskehalse og sikrer, at alle arbejder mod det samme. 
  • Fleksibilitet: Scrum Boardet kan tilpasses teamets specifikke behov, hvilket gør det til et fleksibelt værktøj, der understøtter forskellige arbejdsgange og projekter. 

Bliv Scrum Master

Læs også: Bliv Scrum Master



Vil du vide mere?

På Teknologisk Institut udbyder vi en række af spændende kurser inden for agil projektledelse og Scrum.