Hvad er et Scrum Board?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Få svar på hvad er scrum board er, og hvordan du bruger det.

Hvad er et Scrum Board?

2 min.

Et Scrum Board er et værktøj, der hjælper Scrum teamet med at gøre opgaverne i Sprint og Backlog synlige og overskuelige. Boardet kan tage mange fysiske og virtuelle former, men det udfører samme funktion uanset hvordan det ser ud. Boardet opdateres af teamet og viser alle opgaver, der skal udfærdiges i det nuværende Sprint.

Scrum boards kan se forskellige ud, da hvert board er tilpasset teamets workflow. Fx kan et team udføre tests, og derfor tilføje en test-kolonne, mens andre teams ikke udfører tests, og derfor er sådan en kolonne ikke tilføjet i Scrum boardet.

Eksempel på scrum board

Hvordan bruges et Scrum Board?

Et Scrum board er traditionelt opdelt i tre kategorier:

  1. Backlog
  2. Doing
  3. Done

Under planlægning af et Sprint bliver opgaver flyttet fra Backlog til Doing-kolonnen i en prioriteret rækkefølge. Hver opgave bliver desuden tildelt et teammedlem, så alle i teamet, samt Product Owner og Scrum Master (læs mere om de forskellige roller i Scrum her) ved hvem der har ansvaret for udførelsen af opgaven. Når opgaven er udført, flyttes den til Done-kolonnen, hvor alle færdige opgaver listes.

Men som nævnt tidligere, kan et Scrum board tilpasses så det passer til teamets workflow, og kolonner kan tilføjes og fjernes.
 

Bliv Scrum Master

Læs også: Bliv Scrum Master


Vil du vide mere?

På Teknologisk Institut udbyder vi en række af spændende kurser inden for agile og scrum.