Hvad er forandringsledelse og change management?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

fw

Hvad er forandringsledelse og change management?

3 min.

Du har sikkert hørt ordet forandringsledelse før, uden helt præcist at vide hvad det er? Det samme med change management. Læs mere om hvad det er, og hvad det kan bruges til. 

Forandringsledelse er i grove træk, en metode inden for ledelse, som kan anvendes til at omstille f.eks. medarbejdere, ledere, interne- og eksterne samarbejdspartnere.

Det drejer sig ofte om omstilling af nye processer, tilgange og/eller arbejdsmetoder.

Forandringsledelse eller change management er:

”Når mennesker skal bevæge sig fra en viden, en holdning, en adfærd til en anden, typisk for at understøtte at en forandring i en organisation eller virksomhed kan foregå hensigtsmæssigt og så hurtigt som muligt” - fortæller Thomas Essendrop, underviser og seniorrådgiver.

Forandringsledelse kaldes også for change management eller organizational change management. Men der er ingen forskelle på de to udtryk, da de betyder det samme.

Dog bliver Thomas Essendrop ofte spurgt om: Underviser du i change management med IT eller den med mennesker?

Den vi arbejder med her, det er den med mennesker” – fortæller Thomas Essendrop, underviser og seniorrådgiver.

Hvor kan det bruges? 

Et typisk eksempel på, hvor forandringsledelse kan være relevant, er når virksomheder har investeret i et nyt IT-system eller teknologi, men man ikke har fået defineret hvilken understøttelse medarbejderne skal vise, udvise eller hvilken adfærd der skal til før effektiviseringen kommer.

Thomas Essendrop fortæller, at det er vigtigt at klargøre hvilken adfærd, det er organisationen ønsker i stedet – ikke blot have fokus på eksempelvis det tekniske. Den menneskelige dimension er vigtig.

Forandringsledelsen kommer til gode når der skal bygges bro mellem leverancer, i f.eks. projekter, til man kan få udbyttet af de forandringer organisationen eller virksomheden ønsker.

Vi udbyder både kurser i Change Management Foundation og i Change Management Practitioner

Du kan også lære mere om forandringsledelse i Ti Pod #50 om forandringsledelse

Episoden går endnu mere i dybden og fortæller om de konkrete tilgange og metoder. 

Vil du vide mere om forandringsledelse? 

Se bl.a. vores kursus i Change Management Foundation: