Hvad er VBA-programmering?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Blåt billede med VBA-logo, som er centreret i midten af billedet

Hvad er VBA-programmering?

3 min.
Kender du VBA, også kaldt Visual Basic for Applications? I denne artikel bliver du introduceret til programmeringssproget VBA, og du får indblik i, hvilke kvaliteter programmet kan tilbyde dig i dit daglige arbejde.

Det kan være tungt at arbejde i Microsoft Office-programmerne, når du manuelt skal sortere i store regneark eller færdiggøre endnu en rutineopgave i Word. Med VBA-programmering kan du komme ud over dette problem og endda spare dyrebar tid, fordi du slipper for at lave manuelle indtastninger. Det skyldes, at programmet hjælper dig med at automatisere dine opgaver eller funktioner, når du arbejder i de forskellige Microsoft Office-programmer, såsom Excel, PowerPoint og Word. 

Det er nemmere, end du tror

Det kan lyde avanceret at skrive koder og programmere i de forskellige Microsoft Office-programmer. Det behøver det dog ikke at være med VBA, som er designet til, at du nemt kan anvende det i praksis – også selvom din erfaring med programmering eventuel er lav. Sammenlignet med andre programmeringssprog, kan du med VBA håndtere store mængder af data på en enkel og effektiv måde. Det medfører, at det bliver det mere overskueligt og lettere for dig at lære.


Spar tid og minimér manuelle fejl

Ved hjælp af programmering i VBA, lærer du at skrive en kode, der kan automatisere alle dine opgaver, du laver i Microsoft Office-programmerne. Det er især en stor fordel, når det handler om de opgaver, du laver rutinemæssigt, og som kræver avancerede beregninger m.m. Det skyldes, at du slipper for at skulle indtaste det hele igen og igen, og i stedet blot kan lave en kode, der får programmet til at gøre det selv. Samtidig får du får også frigivet ekstra tid, fordi du ikke længere skal bruge tid og energi på at gøre det manuelt.

Med VBA kan du også være sikker på, at opgaven bliver udført på præcis samme måde, som den gjorde forrige gang. Udførelsen af opgaverne bliver derfor mere ensartet, fordi du har programmeret den til at gøre det på én bestemt måde. Det har også den fordel, at risikoen for  fejl bliver mindre, og kvaliteten af dit arbejde bliver forbedret, når du arbejder med VBA.

Skræddersy til dine behov

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan anvende VBA-programmering i dine arbejdsopgaver? Så er det vigtigt, at du ved, at du kan tilpasse din programmering til dine egne krav og behov. Det er nemlig muligt for dig at skrive forskellige koder eller bygge makroer i de diverse Microsoft Office-programmer – alt afhængig af, hvad dit formål er.

Det kan være, at du en dag skal lave beregninger eller automatisere opgaver i Excel, standardisere din formatering af tekster i Word eller lave interaktive præsentationer i PowerPoint. Afhængig af, hvilken opgave du sidder med, kan du skræddersy din programmering i Microsoft Office-programmerne.


Næste skridt i din karriere?

Der findes flere gode grunde til, hvorfor det er en god idé at forbedre dine kompetencer i VBA-programmering. Mange virksomheder efterspørger medarbejdere med disse kompetencer, og du vil derfor åbne op for nye karrieremuligheder og stå stærkere til fx lønforhandling, eller hvis du skal skifte job en dag i fremtiden.

Så hvis du er på udkig efter at blive en attraktiv ressource på arbejdsmarkedet og effektivisere dit arbejde, så er det en oplagt mulighed at rette synet mod VBA-programmering. 

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at opbygge eller videreudvikle dine kompetencer i VBA-programmering, så tilbyder Teknologisk Institut kurser på forskellige niveauer. Find det kursus, der passer bedst til dit behov herunder: