Hvorfor udvikle apps? Fordele og ulemper

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Fordele og ulemper til at udvikle apps

Hvorfor udvikle apps? Fordele og ulemper

2 min.

Mobilteknologien er i en rivende udvikling. Smartphone produkter som iPhone og Android har stor succes, og forbrugermarkedet driver derfor app-revolutionen. For virksomheder ligger der mange gemte muligheder i denne udvikling, men det kræver både vilje, mod og evner at ride med på bølgen.


Over de sidste mange år har flere og flere mennesker droppet deres stationære og bærbare computere til fordel for tablets og smartphones. I begyndelsen af 2018 kom 51,2% af den globale internettrafik fra mobile enheder*.

Der findes to forskellige mobil-strategier

  1. Man kan gøre sin hjemmeside responsiv (så det er optimeret til mobile enheder)
  2. Man kan udvikle en selvstændig app.

Undersøgelser viser at 90% af den tid vi bruger på vores mobil, bruges i apps og kun 10% bruges i web-browsere**.

Derfor giver det også god mening for mange virksomheder at satse på en mobil strategi.
 


Fordele

1. Branding

Størstedelen af den tid brugt i apps, bruges i en håndfuld populære apps (Facebook, Messenger, underholdning, spil osv.), men at have din virksomheds ikon placeret på brugerens skærm betyder at de registrerer det dagligt – bevidst eller ubevidst. Dette sikrer at din virksomhed altid er top-of-mind, forbedrer jeres genkendelighed og branding, samt øger chancerne for at konvertere brugere til kunder.

2. Apps giver mulighed for ’Push Notifications’

Evnen til at sende øjeblikkelige meddelelser til appbrugere er en vigtig fordel ved apps. Du kan derved informere brugerne om fx nye produkter eller tilbud.

3. Øget profit

I apps er det oftest lettere for brugerne at udfører ordrer på farten. Den rene enkelhed og bekvemmeligheden af apps vs. at gå til en hjemmeside, gør det lettere for forbrugerne at foretage køb.

4. Hurtig og brugervenlig service

Mange mennesker ønsker en hurtig og brugervenlig service. Med en specialdesignet app har virksomheder muligheden for at tilbyde en sådan service og komme i kontakt med nye potentielle kunder, som er interesserede i den.

Ulemper

1. Kompatibilitet

Mobile-websteder fungerer på alle platforme, det gør apps dog ikke. Alle smartphones kan åbne en webside i browseren, men en app til Android fungerer fx ikke på iPhone, og omvendt. Hvis du vil udvikle en app til din virksomhed, skal du derfor være opmærksom på, at der skal udvikles en separat app til hver platform. Medmindre du har en god grund til at vælge kun at understøtte én eller to platforme.

2. Snæver rækkevidde

Da en hjemmeside kan vises på tværs af forskellige platforme, er det nemmere at nå et bredere publikum end med en mobilapp.

3. Support og vedligeholdelse

Websites er generelt billigere at opgradere and apps. Derudover skal du kun opretholde en enkelt version af et website. Efter implementering bliver opdateringerne straks aktive og synlige på tværs af alle typer enheder. Da apps er lavet i flere versioner (alt efter om den er lavet til Android eller iPhone) er der flere versioner der skal opdateres og vedligeholdes.

Vil du vide mere?

Deltag på et af Teknologisk Instituts kurser inden for mobiludvikling. Lær bl.a., hvordan du helt fra bunden med al den dertilhørende navigation kan udvikle en komplet App i Google Android, Apple iOS og Windows Store Apps.

Kilder:

* Statista
** Flurry Analytics