Kurser

Leading SAFe® - Agile på enterprise niveau med Scaled Agile Framework ®

Lær at lede agile transformationer i store organisationer, og bliv ”Certified SAFe® Agilist 5”.På kurset får du en introduktion til SAFe®-rammeværket og bliver klædt på til at arbejde agilt og effektivt i større programmer. Derudover lærer du, hvordan de tre niveauer i SAFe® – Team, Program og Portfolio – spiller sammen, og hvordan du får SAFe® til at fungere i en udviklingsorganisation.

Evaluering

3stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 156 besvarelser

Hvad er SAFe?

SAFe® står for Scaled Agile Framework og er et anerkendt rammeværk for kollaborativ produktudvikling i store organisationer, hvor flere teams eller afdelinger skal arbejde sammen om større agile programmer. Selvom rammeværktøjet stadig er relativt ny, så er SAFe® i hurtig vækst i Skandinavien og resten af verden, fordi den besvarer det spørgsmål, flere og flere virksomheder stiller sig selv: Hvordan kan vi skalere den agile tilgang til hele organisationen?

Mange IT-organisationer, især i den finansielle sektor, er allerede i fuld gang med store SAFe®-implementeringer, og mange flere vil følge. Derfor leder virksomheder i stigende grad efter medarbejdere med kompetencer i SAFe®. Mennesker, som har en forståelse for dette rammeværk og de underliggende principper, og som hurtigt kan relatere til roller, processer og artefakter i SAFe®.

Deltagerprofil

Kurset er for dig, der gerne vil have en introduktion til Scaled Agile Framework eller skal have en lederrolle i at implementere og/eller drive en agil transformation. Det kan være, du er projektleder og arbejder med agile projekter, program- eller porteføljeleder eller PMO-ansvarlig. Det kan også være, du er freelance-konsulent og arbejder med projekter i agile organisationer, eller at du er Scrum Master eller Product Owner, som skal være klar til at deltage i agile transformationsprojekter.
 

Udbytte

 • Forståelse for hele SAFe®-rammeværket
 • Dyb indsigt i de agile principper og forståelse for Lean-Agile mindsettet
 • Evnen til at arbejde med et Agile Release Train (ART)
 • En helstøbt tilgang til lean-agile udvikling, fra porteføljeniveau via programniveau til teamniveau
 • Forståelse for begreber som DevOps, Kanban, Lean-budgetting, Scrum og hvordan de alle sammen hænger sammen

Indhold

 • Det agile mindset og principperne i SAFe®-rammeværket
 • Hvordan man anvender agil udvikling i sin organisation for at opnå den ønskede forretningsværdi
 • Planlægning af de såkaldte Program Increments (PI Planning)
 • Identifikation, implementering og eksekvering af Agile Release Trains
 • Begreber i SAFe®, herunder Features, User Stories, Epics, Continuous Deployment, DevOps, Prioritering, Emerging Architecture, Inspect and adapt og mange flere
 • Roller i de agile teams
 • Hvordan man implementerer og skalerer SAFe® i sin organisation

Kurset giver dig en overordnet introduktion til elementerne i Scaled Agile Framework. Hvis du gerne vil mere i dybden med de forskellige elementer, får du adgang til Scaled Agile’s SAFe® Community Platform i 365 dage efter kurset. Her finder du en endnu mere detaljeret gennemgang af SAFe®-rammeværket, nyttige videoer og guides, skabeloner og meget mere.

 

Forudsætninger

Alle er velkomne til at deltage i dette kursus, uanset deres erfaringsniveau med SAFe. For at få mest muligt ud af dette intensive kursus og være bedst muligt i stand til at bestå certificeringseksamenen, anbefaler vi dog, at du har ca. 5 års erfaring med Scrum og softwareudvikling, produktudvikling eller projektledelse.

Form

Undervisningen er en kombination af klasseundervisning, case- og gruppearbejde, selvstudie samt hjælpeværktøjer og øvelser.

Certificering

Certificeringseksamenen gennemføres ikke som en del af kurset, men gennemføres online på egen hånd inden for 30 dage efter kurset. Eksamen foregår online uden hjælpemidler på Scaled Agiles online Community-platform. Her finder du også en testeksamen og andre materialer, du kan bruge til eksamensforberedelse sammen med de materialer, du får udleveret på kurset.

Afhængigt af dit forkundskab til Scrum og agil udvikling skal du regne med at bruge noget tid på yderligere selvstudie efter kurset for at klæde dig sig bedst muligt på til at bestå din certificeringseksamenen.

Beståelsesprocent - 93%

 • Beståelsesprocent: Beståelsesprocenten for certificeringen er i snit 93%

 • Antal spørgsmål: 45

 • Tid: senest 30 dage efter kurset

 • Format: multiple choice

Du skal have mindst 34 spørgsmål rigtigt for at bestå certificeringen.

Certificeringen er inkluderet i kursusprisen.

Underviser

troels j
Troels er Agile Coach og Senior Agil Projektleder. Han er akkrediteret underviser i SAFe® (SPC5) og forfatter til bogen "Scrum Done Right". Med mere end 20 års praktisk erfaring som teknisk projektleder, konsulent og rådgiver har Troels specialiseret sig i agil produktudvikling, high performing teams og agile værktøjer.
 
 

Fie

Fie er Agile Coach og en erfaren projektleder som i +15 år har arbejdet med digitalisering og agil transformation. Fie er akkrediteret underviser i SAFe(R) (SPC5) og coacher teams og ledere i de agile metoder, værdier og mindset, der skaber fundament for en organisationsændring.

martin vojdeman
Martin er Agile coach og har rådgivet flere virksomheder i agile transformationer. Han er akkrediteret underviser i SAFe® (SPC5), DevOps, ITIL®4, PRINCE2® Agile samt IT Service Excellence. Med mere end 20 års erfaring som projektleder og konsulent i store og små virksomheder har Martin specialiseret sig i optimering, udvikling og digitalisering af IT på tværs af forretning, udvikling og drift

 
Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på