Lederambitioner: 4 tips til vejen mod leder

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Få gode råd til hvis du drømmer om at blive leder.

Lederambitioner: 4 tips til vejen mod leder

3 min.

Går du rundt med et skjult talent for at lede? Her er 4 råd til at forfølge en lederkarriere og tage skridtet mod dine lederambitioner.

Vejen mod leder begynder for mange med et mål om at inspirere andre, tage ansvar og skabe varige, positive forandringer. Men hvordan forvandler man drømmen om at lede et team til en realitet?

Vi har samlet 4 tips til vejen mod leder. 

4 gode råd til at gå efter lederdrømmen:

1. Fortæl din arbejdsplads, at du er klar til at få mere ansvar

Som er det vigtigt, at du er en person, der har det godt med at have overblikket og er parat til at tage mere ansvar. Du er klar til at investere tid og energi i dit arbejde og brænder for at tage vigtige beslutninger.

Det kan være en god idé at starte med enten at kontakte ledere eller HR-afdelingen på din arbejdsplads og lære dine muligheder at kende. På denne måde ved din arbejdsplads også, at du er interesseret i at få mere ansvar.

 

2. Hvil i dig selv og stol på din egen dømmekraft

For at blive en god leder er det en fordel at kunne hvile i sig selv og sin position som og både at kunne tage upopulære og nødvendige beslutninger. Hvis du stoler på din egen dømmekraft, har andre også en tendens til at gøre det.

Undersøg mulighederne for at søge eller opnå en stilling som inden for dit fagområde. Se hvilke kompetencer virksomhederne søger og arbejd hen mod dit mål.

 

3. Forbered dig ved målrettet at øge dine kompetencer

Medarbejdere motiveres på forskellige måder, og det er vigtigt både at kunne have sit fokus på den enkelte og på helheden som . Hvis du mangler kvalifikationer som , kan du med fordel opsøge ny viden gennem kurser og efteruddannelse. Så styrker du dit CV og din profil og viser, at du er forandringsparat.

 

4.Sørg for de bedste forudsætninger for at få en god overgang fra medarbejder til leder

På trods af uenighed omkring en beslutning skal du som kunne skære igennem og være konflikt- og løsningsorienteret. For at få en god overgang fra medarbejder til kan det være en fordel at gøre det tydeligt overfor din nuværende arbejdsplads, at du er klar til nye udfordringer. På den måde kan du måske få en overgang, hvor du har mere ansvar, inden du bliver kastet ud i rollen som . En overgang kan også være et springbræt til at søge nye stillinger.

Hvis du ønsker mere indsigt i, hvordan du indtager rollen som leder, kan du tilmelde dig vores kursus "Få handlekraft i rollen som leder, men ikke chef", hvor du vil få supplerende ledelsesværktøjer.

 

Vil du vide mere?

Gør som tidligere kursister og deltag på kurset "Fra kollega til leder", hvor du får værktøjer til at håndtere overgangen fra kollega til leder og bliver klædt på til at blive nøjagtig den leder, som du gerne vil være. Du er allerede i besiddelse af nogle menneskelige egenskaber, der vil hjælpe dig til at skabe resultater sammen med andre mennesker – dine tidligere kollegaer. Nu handler det om at finde dig selv i din nye rolle og få skabt dit eget fundament.