Kurser

Økonomi og regnskab for PA’ere og sekretærer

Bliv en bedre sparringspartner for ledelsen og din direkte chef med større indsigt og forståelse for økonomi og regnskab.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 15 besvarelser

Økonomi og regnskab for PA’ere

PA’er har ofte mange opgaver indenfor mange forskelligartet områder. Også indenfor økonomi og regnskab. Det kan være vanskeligt at navigere og orientere sig i den økonomiske verden og dens mange termer og forkortelser.

Savner du styr på de mange begreber inden for regnskabsforståelse og -analyse som fx egenkapitalens forrentning, EBIT, afskrivninger, immaterielle anlægsaktiver, kortfristet gæld og de mange andre begreber – og ikke mindst sammenhængen i mellem dem?

Sannes faglige dygtighed er i top - og hun formidler sin faglighed på en indlevende måde. Fedt at der blev trukket referencer til "historiske" regnskaber og virksomheder.

- Annette Jensen, Taxa 4x35

Deltagerprofil

Kurset er målrettet til personlige assistenter, sekretærer, executive assistents, blæksprutter, koordinatorer, direktionssekretærer etc. og andre personer som skal fungere som økonomisk sparring til ledelsen.

Udbytte

Efter kurset har du:

 • Det gyldne overblik indenfor økonomi og regnskab i relation til en PA’s arbejdsområder
 • Forståelse for de grundlæggende økonomiske sammenhænge i en virksomhed
 • Indsigt i budgetter og budgetkontrol
 • Kendskab til de økonomiske terminologier og begreber
 • Relevante værktøjer for at være sparringspartner for ledelsen

Du får en komplet oversigt over de væsentlige begreber fra regnskabets verden. Ifølge tidligere kursister en uundværlig oversigt, når det gælder om at fastholde de mange begreber og terminologi fra undervisningen.

Godt indhold til en direktionssekretær som mig, virkelig relevant.
Lisbeth Hesse Rygaard, Executive Secretary. Terma Aerostructures A/S.

Indhold

 • Gennemskue de økonomiske sammenhænge i en virksomhed
 • Grundlæggende kendskab til regnskabsregler og -principper med udgangspunkt i Årsregnskabsloven
 • Forståelse for regnskabets opbygning og indhold samt sammenhængen mellem resultatopgørelsen og balancen, herunder egenkapitalen
 • Regnskabsanalyse, herunder regnskabets “varme punkter”
 • Kendskab til udarbejdelse af budgetter samt budgetkontrol
 • Indsigt i bogholderiets betydning og bogføringsprocessen samt forstå sammenhængen over til regnskabet

Form

På kurset har vi fokus på værktøjer, benytter case-eksempler og laver øvelser for at få en bedre praktisk forståelse for de faktorer, der påvirker virksomheders økonomi og regnskaber. I dialogen med deltagerne er der fokus på at få bragt eksempler fra hverdagen i spil.

Underviser

Sanne Marcus

Økonomi og regnskab formidles så det komplekse bliver til at forstå – og med mange eksempler fra erhvervslivet og et strejf af humor. Sanne er meget imødekommende og der er altid plads til spørgsmål og dialog, så alle føler sig involveret.

Sanne Marcus er underviser og økonomichef og hun har stor fokus på den praktiske tilgang. Er uddannet cand.merc. i økonomistyring fra CBS med mange års erfaring fra danske og internationale virksomheder.

Læs mere om vores kurser i økonomi og regnskab.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på