Kurser

Optimér din forretning med 3D-print

Med dette kursus bliver du i stand til at se både de tekniske OG økonomiske fordele med 3D-print. Kurset giver et overblik over udbredte teknologier og materialer samt lovende teknologier under udvikling.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 6 besvarelser

Der vil være en introduktion til de designmæssige muligheder og overvejelser, der opstår i arbejdet med 3D-print. 3D-print opretholder konkurrenceevnen. Desuden får du viden om de økonomiske perspektiver, så du kan vurdere, hvornår og hvordan du skaber øget værdi med 3D-print.

Additive Manufacturing (AM), eller i daglig tale 3D-print, bliver i stigende grad anvendt som produktionsressource og dermed ikke kun til prototyper. Flere uafhængige analyser peger på AM som én af de fremstillingsteknologier, som dansk industri kan anvende for at opretholde konkurrenceevnen og fastholde danske produktionsarbejdspladser. Som kursist hos Teknologisk Institut, er du sikker på en uvildig og objektiv demonstration af teknologien.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til beslutningstagere, udviklings- og produktionschefer, udviklings- og produktionsspecialister og andre, der ønsker viden og inspiration til innovation med anvendelse af 3D-print som fremstillingsteknologi.

Forudsætninger

Der er ingen specielle forudsætninger for at kunne deltage på kurset ud over en sund interesse i 3D-print og teknologiens muligheder. Send gerne spørgsmål eller potentielle emner til 3D-print inden kurset, så medtager vi det i undervisningen.

Indhold

Kurset er et koncentreret endags-kursus, som dækker:

  • En gennemgang af de forskellige 3D-print teknologier og materialer – samt deres respektive karakteristika, fordele og begrænsninger
  • Generelle økonomiske betragtninger – hvordan retfærdiggøres 3D-print, og hvornår betaler det sig?
  • Udnyttelse af 3D-print som produktionsressource i ramp-up processen og reducere time-to-market
  • Hvordan du kan tænke i nye og unikke produkter med mulighed for høj grad af tilpasning
  • Intro til designregler og nye egenskaber med 3D-print

Udbytte

Med dette kursus opnår kursisten konkret viden og værktøjer inden for følgende områder:

  • Grundlæggende viden om de tekniske og økonomiske aspekter ved 3D-print til industriel fremstilling
  • Indsigt i omkostningskalkuler samt værdikædebetragtninger og -påvirkninger
  • Viden om strategi og forretningsudvikling med 3D-print som udviklings- og produktionsressource
  • Indblik i de fordele og begrænsninger, der er ved at anvende de enkelte AM-teknologier
  • Grundlæggende viden om materialer, materialeegenskaber og procestrin
  • En introduktion til design med 3D-print - og hvad man bør være opmærksom på, når man designer til 3D-printproduktion.

Deltagerantal

Max. 12 personer (ved for få deltagere aflyses kurset)

Undervisere

Underviser Kristian Rand Henriksen


Kristian Rand Henriksen er uddannet maskiningeniør og arbejder til dagligt med produktudvikling, konstruktion og projektledelse. Kristian har flere års erfaring som konsulent i industrien, hvor han har arbejdet med udvikling af produktionsudstyr til bl.a. medico og fødevareindustrien.

Underviser Henning Henningsen

Henning Henningsen er uddannet civ.ing., M med speciale i produktudvikling samt HD(O) med speciale i strategisk planlægning. Gennem mange års arbejde som projektleder, udviklingschef og bestyrelsesmedlem har han opnået stor teknisk indsigt og forretningsmæssig forståelse. Henning har arbejdet med AM siden midten af 90'erne, bl.a. med udvikling af SLA-maskiner, hvor han også har fået udstedt patenter. Et specielt interesseområde er strategiske fordele og økonomiske gevinster ved anvendelse af AM.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på