Kurser

1 dags kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Pølsemagerens fif

24. september 2024 Taastrup
DKK  5.900
ekskl. moms
Nr. 91422

På kurset ”Pølsemagerens fif” kombinerer vi teori og praksis, så du både får ”fingrene i farsen” og en god forståelse for, hvorfor og hvordan de forskellige ingredienser anvendes. Dermed bliver du klædt på til selv at gå i gang med at udvikle og producere middagspølser.

Vi tager udgangspunkt i den traditionelle pølse baseret på kødråvarer, herfra bevæger vi os mod en hybridpølse, hvor halvdelen af kødet er erstattet med vegetabilier. Og endelig arbejder vi med en ren plantepølse, hvor vi også ser på, hvilke ingredienser der kan give struktur.

  • Kort introduktion til ”pølseteori”, der inkluderer viden om de forskellige råvarer, og hvilken funktion hver råvare/ingrediens har i farsen.
  • Fremstilling af forskellige pølser. Undervejs taler vi om råvarerne og ingredienserne og skaber dermed en sammenhæng mellem teori og praksis.
  • Frokostpause og opsamling på observationer og eventuelle spørgsmål.
  • Vurdering af formiddagens produktion i pilot plant og videre arbejde med forskellige ingrediens- og råvare-variationer.
 
Dagen rundes af med en kop kaffe og opsamling på observationer, opnået viden og spørgsmål.

Anmeldelser af Pølsemagerens fif

Kurset er bygget op så man får en god teoretisk viden forud for selve produktionen. Vidensniveauet er højt og det giver en super god sparring mellem kursister og konsulenter fra TI.
 - Sandra Lenz Dethlefsen Professionshøjskolen Absalon
Gode og dygtige undervisere med mange års erfaring
 - Mille Skov Martin Professionshøjskolen Absalon
Kurset emmer af stor faglighed, fra fødevarekemisk forståelse af råvarerne til procestekniks viden i produktionen – underviserne er tydeligt specialister med mange års erfaring i pølsemageri.
 - Susanne Bølling Laugesen Professionshøjskolen Absalon

Kurset lægger vægt på praktiske øvelser og tæt dialog, hvorfor der er et begrænset deltagerantal.

Jens P. Teilmann, faglig leder, er uddannet pølsemager og faglærer. Jens har de seneste 25 år arbejdet med fremstilling af en lang række forskellige kødprodukter i DMRI's pilot plant, primært i forbindelse med F&U-projekter.
Tomas Jacobsen, seniorspecialist, er oprindelig uddannet biolog. Tomas ved alt om de mikrobiologiske, kemiske og fysiske processer, der har afgørende betydning for fremstilling af gode forædlede kødprodukter.
 
 

Vælg dato

Taastrup
24. september 2024