Kurser

1 dags kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Renovering af strøgulve - opbygning af energibesparende og sunde konstruktioner

Kontakt os på tlf. 7220 3000 eller skriv til  kurser@teknologisk.dk for at høre mere.

Ingen planlagte afholdelser.
DKK  3.800
ekskl. moms
Nr. 90784 A
4,4
Fremragende
7 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Kurset omhandler renovering af gulvkonstruktioner – primært i bygninger fra før ca. 1980 uden kælder og med ringe eller helt uisolerede gulvkonstruktioner. Kurset giver dig viden til at vælge og udføre en passende renovering i den konkrete situation og derved sikre optimal efterisolering uden at gøre skade på bygningen. Som kursusmateriale udleveres bl.a. en nyudviklet gulvrenoveringsguide.

På kurset lærer du både at overholde gældende regler, afhjælpe eksisterende problemer og undgå at skabe nye problemer i situationer, hvor fx strøgulvskonstruktionen skal ombygges, eller hele terrændækskonstruktionen skal udskiftes.

På kurset gennemgås opbygningen af forskellige eksisterende konstruktioner detaljeret, og derudfra får kursisten et detaljeret kendskab til de muligheder, den eksisterende konstruktion indebærer for opbygning af en ny energirigtig og sund konstruktion. Der gennemgås løsninger dels med og uden udskiftning af klaplag, dels retablering med strøgulvskonstruktioner og svømmende gulve, og endeligt for alle løsninger en variant med og uden gulvvarme.

Bygningsreglementets krav i forbindelse med gulvrenoveringer gennemgås, og de energimæssige konsekvenser af forskellige isoleringstykkelser samt valg af gulvvarme i forhold til radiatorvarme gennemgås.

Byggetekniske forhold omkring brug af vandrette fugtspærrer, fugtmembraner og radonsikring gennemgås. Der gives eksempler på destruktive og ikke-destruktive undersøgelser til kortlægning af konstruktionen og dens tilstand, så den mest hensigtsmæssige renoveringsløsning kan udpeges på sikkert grundlag.

Tag gerne jeres egne eksempler på gulvkonstruktioner med, så vi kan drøfte renoveringsmulighederne, da kurset bygger på praktiske eksempler.

Deltagerprofil

Deltagerne er håndværkere, entreprenører, bygningskonstruktører, ingeniører og arkitekter og også bygherrer, som arbejder med renovering af gulvkonstruktioner.

Det får du på kurset

Vi sørger for at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Materiale på dansk

Materiale på dansk

Efter du har fuldendt kurset, vil du modtage et kursusbevis.

Kursusbevis

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

Kursusmateriale er inkluderet i prisen.

Materiale

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

Tæt på kursusstedet er der gratis parkering.

Gratis parkering

Indhold

 • Typiske gulvkonstruktioner – afhængig af strøgulvshøjde og opbygning

 • Kortlægning og undersøgelse af konstruktionen – hvorfor renovere?

 • Fugt- og radontekniske forhold

 • Bygningsreglementets energikrav

 • Energimæssige konsekvenser af diverse isoleringstykkelser og af gulvvarme i forhold til radiatorvarme

 • Renoveringsmuligheder for konstruktionerne
  - Med og uden udskiftning af klaplag
  - Strøgulvskonstruktioner og svømmende gulve
  - Med og uden gulvvarme

 • Byggetekniske hensyn ved de forskellige renoveringsløsninger, såsom håndtering af skadelige stoffer, fugtsikring, radonsikring, tilpasning ved særlige fundamentsforhold og materialevalg

Anmeldelser af Renovering af strøgulve - opbygning af energibesparende og sunde konstruktioner

4,4
 
Fremragende Baseret på 7 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.
Fremragende
Meget godt
Udmærket
Mindre godt
Ikke godt
Fantastisk godt kursus i dag på Teknologisk Institut med de oplagte knivskarpe undervisere. Et meget relevant kursus vedrørende gulve og de tilhørende problemer i de utallige 60er- og 70er-huse. Kan på det varmeste anbefales.
 - Morten Kronholm Mathiasen, bygningsingeniør 
24059
24060
24061
Underviser

Iben Østergaard

Iben Østergaard er konsulent (kursusleder). Iben har praktisk erfaring fra rådgivning om gulvrenovering og stor viden om byggeteknik, fugt- og radonsikring, bygningsreglement og energibesparelser.

Underviser

Britt Haker Høegh

Britt Haker Høegh er seniorspecialist. Iben har praktisk erfaring fra rådgivning om gulvrenovering og stor viden om byggeteknik, fugt- og radonsikring, bygningsreglement og energibesparelser.

Underviser

Sofie Marie Kristensen

Sofie Marie Kristensen er specialist. Sofie har praktisk erfaring fra rådgivning om gulvrenovering og stor viden om byggeteknik, fugt- og radonsikring, bygningsreglement og energibesparelser.

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk