Kurser

1 dags kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Renovering af strøgulve - opbygning af energibesparende og sunde konstruktioner

15. maj 2024 Aarhus
DKK  3.800
ekskl. moms
Nr. 90784 A
4,3
Fremragende
10 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

Kurset omhandler renovering af gulvkonstruktioner – primært i bygninger fra før ca. 1980 uden kælder og med ringe eller helt uisolerede gulvkonstruktioner. Kurset giver dig viden til at vælge og udføre en passende renovering i den konkrete situation og derved sikre optimal efterisolering uden at gøre skade på bygningen. Som kursusmateriale udleveres bl.a. en nyudviklet gulvrenoveringsguide.

På kurset lærer du både at overholde gældende regler, afhjælpe eksisterende problemer og undgå at skabe nye problemer i situationer, hvor fx strøgulvskonstruktionen skal ombygges, eller hele terrændækskonstruktionen skal udskiftes.

På kurset gennemgås opbygningen af forskellige eksisterende konstruktioner detaljeret, og derudfra får kursisten et detaljeret kendskab til de muligheder, den eksisterende konstruktion indebærer for opbygning af en ny energirigtig og sund konstruktion. Der gennemgås løsninger dels med og uden udskiftning af klaplag, dels retablering med strøgulvskonstruktioner og svømmende gulve, og endeligt for alle løsninger en variant med og uden gulvvarme.

Bygningsreglementets krav i forbindelse med gulvrenoveringer gennemgås, og de energimæssige konsekvenser af forskellige isoleringstykkelser samt valg af gulvvarme i forhold til radiatorvarme gennemgås.

Byggetekniske forhold omkring brug af vandrette fugtspærrer, fugtmembraner og radonsikring gennemgås. Der gives eksempler på destruktive og ikke-destruktive undersøgelser til kortlægning af konstruktionen og dens tilstand, så den mest hensigtsmæssige renoveringsløsning kan udpeges på sikkert grundlag.

Tag gerne jeres egne eksempler på gulvkonstruktioner med, så vi kan drøfte renoveringsmulighederne, da kurset bygger på praktiske eksempler.

Deltagerprofil

Deltagerne er håndværkere, entreprenører, bygningskonstruktører, ingeniører og arkitekter og også bygherrer, som arbejder med renovering af gulvkonstruktioner.

Det får du på kurset

Vi sørger for at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære

Efter du har fuldendt kurset, vil du modtage et kursusbevis.

Kursusbevis

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

Kursusmateriale er inkluderet i prisen.

Materiale

Materiale på dansk

Materiale på dansk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Tæt på kursusstedet er der gratis parkering.

Gratis parkering

Indhold

 • Typiske gulvkonstruktioner – afhængig af strøgulvshøjde og opbygning

 • Kortlægning og undersøgelse af konstruktionen – hvorfor renovere?

 • Fugt- og radontekniske forhold

 • Bygningsreglementets energikrav

 • Energimæssige konsekvenser af diverse isoleringstykkelser og af gulvvarme i forhold til radiatorvarme

 • Renoveringsmuligheder for konstruktionerne
  - Med og uden udskiftning af klaplag
  - Strøgulvskonstruktioner og svømmende gulve
  - Med og uden gulvvarme

 • Byggetekniske hensyn ved de forskellige renoveringsløsninger, såsom håndtering af skadelige stoffer, fugtsikring, radonsikring, tilpasning ved særlige fundamentsforhold og materialevalg

Anmeldelser af Renovering af strøgulve - opbygning af energibesparende og sunde konstruktioner

4,3
 
Fremragende Baseret på 10 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt
Fantastisk godt kursus i dag på Teknologisk Institut med de oplagte knivskarpe undervisere. Et meget relevant kursus vedrørende gulve og de tilhørende problemer i de utallige 60er- og 70er-huse. Kan på det varmeste anbefales.
 - Morten Kronholm Mathiasen, bygningsingeniør 
24059
24060
24061
Underviser

Iben Østergaard

4.15/5 (96 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Iben Østergaard er konsulent (kursusleder). Iben har praktisk erfaring fra rådgivning om gulvrenovering og stor viden om byggeteknik, fugt- og radonsikring, bygningsreglement og energibesparelser.

Underviser

Britt Haker Høegh

4.54/5 (102 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Britt Haker Høegh er seniorspecialist. Iben har praktisk erfaring fra rådgivning om gulvrenovering og stor viden om byggeteknik, fugt- og radonsikring, bygningsreglement og energibesparelser.

Underviser

Sofie Marie Kristensen

4.54/5 (37 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Sofie Marie Kristensen er specialist. Sofie har praktisk erfaring fra rådgivning om gulvrenovering og stor viden om byggeteknik, fugt- og radonsikring, bygningsreglement og energibesparelser.

Vælg dato

Aarhus
15. maj 2024