Kurser

2 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Skrivekursus – Fra faglig tung til sproglig let

29. - 30. august 2024 Taastrup
18. - 19. november 2024 Aarhus
7. - 8. april 2025 Taastrup
19. - 20. juni 2025 Aarhus
DKK  11.999
ekskl. moms
Nr. 91455 A

Kom på et praktisk skrivekursus, hvis du gerne vil blive bedre til at formidle din faglige – og ind i mellem ret komplekse – viden. Du lærer at skrive kort og præcist og får konkrete værktøjer til at gå fra faglig tung til sproglig let i din skriftlige formidling. Det handler om at ramme den rette balance i dit sprog, så du hverken går på kompromis med en faglig kompleksitet eller bliver for abstrakt og ukonkret og dermed hægter din modtager af.

Fra fagnørd til formidlingshaj

Uanset om du arbejder som projektleder, tekniker, ingeniør eller noget helt fjerde, skal du formidle fagligt komplekst stof hver eneste dag. Det kan være på mail, analyser, tilbud, vejledninger eller manualer m.v.

Udfordringen er, at din modtager oftest har en anden faglighed end dig selv. Det stiller krav til din formidling og dit sprog.

Kurset giver dig effektive redskaber, der letter dit sprog og gør det mere naturligt og personligt. Det skaber færre misforståelser - og større effektivitet!

Udbytte

  • Indblik i balancen mellem faglig kompleksitet og klar kommunikation
  • Effektive redskaber til at gå fra afsender- til modtagerkommunikation
  • Værktøjer til at skrive kort og præcist
  • Tekstnære sproglige tips til at skrive mere naturligt og mere personligt
  • Skriftlig kommunikation med færre misforståelser

Det får du på kurset

Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.

Efter du har fuldendt kurset, vil du modtage et kursusbevis.

Kursusbevis

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

På dette kursus vil der højest være MAKS DELTAGERE pr. hold.

Maks. 14 deltagere

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

Materiale på dansk

Materiale på dansk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Tæt på kursusstedet er der gratis parkering.

Gratis parkering

Indhold

Sæt din modtager i centrum
Få styr på, hvem dine modtagere er, hvad hans eller hendes forudsætninger er for at forstå dine budskaber, og hvordan du effektivt formidler tekster, så de bliver oplevet relevante og væsentlige for modtageren.
Sådan vinkler du
Identificer det centrale budskab, du vil have ud over rampen til din modtager, så du kan skære ind til benet og gøre det kort og præcist. Du bliver klog på læsbarhed, overblik, overskrifter, punktopstillinger og hensigtsmæssig struktur.
Gør det komplekse let og enkelt
Øv dig i at formulere på nye måder. Du bliver trænet i ordklasser, sætningsopbygning og struktur. Du lærer konkrete sproglige værktøjer, så du kan gå fra at formulere dig ukonkret og abstrakt til klart, præcist og konkret sprog. Du får et væld af skriftlige øvelser, der fokuserer på forvægt, formelt/uformelt sprog, passivformer, sammensatte navneord og verbalsubstantiver.
 

Form

Kurset veksler mellem teori, værktøjer, øvelser og coaching. Gennem hele kurset får du konkrete skrive- og redigeringsøvelser, der skaber en effektiv kobling mellem teori og praksis. Undervisningen tager desuden udgangspunkt i deltagernes egne tekster, hvilket øger indlæringen af de nye redskaber markant.

 
29453
Underviser

Nana Toft

Nana er cand.comm., journalist og underviser. Hun har været selvstændig i 15 år. De sidste 12 år har hun specialiseret sig i skrivekurser for fagspecialister i alle slags brancher og fag- for både private og offentlige virksomheder og institutioner. Hun er mentor og desuden en del af censorkorpset for de journalistiske uddannelser i Danmark.

Vælg dato

Taastrup
29. - 30. august 2024
Aarhus
18. - 19. november 2024
Taastrup
7. - 8. april 2025
Aarhus
19. - 20. juni 2025