Kurser

Solcelleanlæg – fra design til aflevering

Deltag i en interessant og effektiv kursusdag, hvor vi sætter fokus på både arkitektur, teknik, aflevering, økonomi og jura!

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 11 besvarelser

Det danske solcellemarked er i hastig forandring og de store anlæg står nu for størstedelen af markedet. Langt de fleste anlæg bliver monteret på bygninger, for eksempel institutioner, boligblokke eller erhvervsejendomme. Det er afgørende for succes, at montage og integration af solcelleanlæg sker rationelt, sikkert og med respekt for bygningens arkitektur. Som bygherre eller udførende kan der være mange spørgsmål, der trænger sig på, fx: Kan anlægget blæse ned? Bliver taget utæt? Kan der være risiko for blænding? Hvordan passer forbruget til produktionen?

Kurset henvender sig til

Kurset er specielt tilrettelagt for arkitekter, ingeniører, bygningskonstruktører samt andre teknikere i rådgivende og udførende firmaer samt i boligselskaber og kommuner. Kurset henvender sig også til bygherrer til solcelleanlæg.

Indhold

  • Status for solcelleteknologien
  • Bygningstyper, arkitektur og indpasning af solceller
  • Grundlag for vindlast og statiske beregninger
  • Montagesystemer på markedet
  • Skygger og refleksion
  • Forsikring, brandforhold
  • Krav ved udbud af solcelleprojekter
  • Aflevering og opfølgning af driften
  • Økonomi og jura: Cases for kommune, erhverv og boligselskab.

Udbytte

Kurset fokuserer på de bygningsmæssige forhold ved etablering af solcelleanlæg samt økonomien ved opførelse og drift. Vi dykker ned i indpasning af solcellerne, montagen, statiske og brandmæssige forhold samt problematikkerne omkring refleksion. Vi ser også på afleveringsforretningen samt økonomi og jura.

Kurset giver et overblik over processen fra projektering over aflevering og kvalitetssikring frem til drift af solcelleanlæg. Deltagerne få et indblik i den nyeste udvikling i solcellesystemer, mens der kun vil være begrænset fokus på de eltekniske detaljer. For dette henviser vi til vore øvrige kurser.

Kursusleder

Ivan Katic er ingeniør i divisionen Energi og Klima på Teknologisk Institut. Han har mangeårig teoretisk og praktisk erfaring med solceller og deres anvendelse samt som kursusleder på Teknologisk Instituts kurser på energiområdet.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på