TI-POD - EP #40: FabLab - gå fra ide til virkelighed i fabrikationsværkstedet

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

TI pod 1

TI-POD - EP #40: FabLab - gå fra ide til virkelighed i fabrikationsværkstedet

FabLab - få dine idéer gjort til virkelighed

I forlængelse af de seneste episoder om fremtidens teknologier, skal vi tale om de såkaldte FabLabs, der er udsprunget fra MIT, som i samspil med kompetent rådgivning arbejder med at skabe nye opfindelser og produkter som i samklang med de nye teknologier bidrager til at skabe vækst og værdi i danske virksomheder.

FabLab er kort fortalt et fabrikationsværksted til fremstilling af modeller og prototyper med en række maskiner og teknologier: 3D-print, laserskæring, CNC-fræsning med mere og ideen bag er at vækst skal tænkes på nye måder - for ved at teste ideer og produkter og markedsvurdere hurtigere, kan virksomhederne nedbringe risiko og omkostninger ved produktudvikling og sikre større træfsikkerhed på nye produkter. FabLab bliver dermed et ide- og udviklingslaboratorie, hvor det at fejle og derefter genudvikle, er essensen. 

Vi har taget en snak med lederen af Teknologisk Instituts FabLab, Morten Dahl Hansen om, hvad et FabLab er, og hvordan man bruger FabLab.

Lyt med og hør hvorfor feedback og rådgivning er vigtigt – hvorfor det er vigtigt at kunne fejle og få styr på, hvad pretotyping er for en størrelse. Og har du en ide, du gerne vil have hjælp til at føre ud i livet, så vil jeg opfordre til at opsøge vores FabLab på Teknologisk Institut i Taastrup – det er helt gratis. 

Lyt til episode #40 her:


Vil du vide mere om Teknologisk Instituts FABLAB:  

På disse kurser besøger vi FABLAB på Teknologisk Institut:

Få adgang til de enkelte rapporter om fremtidens teknologi og læs mere om undersøgelsen her: 

Abonner på TI POD

Find podcasten TI Pod i Apple Podcast, på Spotify (eller anden podcast-app) og vælg ”abonner”. Du er også velkommen til at give os en anmeldelse, hvis du har lyst.

 

<< Tilbage til oversigt