Kurser

Nyt2 timer workshop 

Udnyttelse af kaffens sidestrømme: Fra kaffegrums til en cirkulær forretning

13. januar 2026 Aarhus
DKK  150
ekskl. moms
Nr. 91898

Få overblik over de nyeste muligheder for værdiskabelse af kaffegrums – fra produktideer til cirkulære forretningsmodeller. I denne praksisnære Food Upcycling-workshop omsætter vi viden til konkrete løsningsforslag gennem cases, hands-on øvelser og konkrete idéer, så du kan identificere potentialer og indgå de nødvendige partnerskaber for at kunne udnytte den ønskede sidestrøm.

Om kurset

Workshoppen giver et koncentreret overblik over status, potentialer og barrierer ved anvendelse af kaffegrums fra ristning og brygning. Du får lejlighed til, sammen med andre kaffeaktører, at identificere behov, personer og teknologi for at skabe løsninger på, hvordan I udnytter kaffegrums til nye produkter. Vi samler idéer i plenum, prioriterer fokusområder og matcher aktører for mulige partnerskaber.

Webinaret afvikles som en del af projektet Food Upcycling, som Industriens Fond står bag.

Deltagerprofil

Workshoppen henvender sig primært til virksomheder og iværksættere i kaffens værdikæde:

- Caféer og restauranter

- Møde- og konferenceaktører

- Affalds- og ressourcehåndteringsvirksomheder

- Brancheorganisationer/-netværk

- Virksomheder med interesse i at anvende kaffegrums i nye produkter.

De meste relevante deltagere i din organisation vil være beslutningstagere, produktions-, udviklings- og bæredygtighedsansvarlige.

Er du interesseret i anvendelsen af sidestrømme fra kaffeindustrien?

Så kan du tilmelde dig workshoppen Udnyttelse af kaffens sidestrømme: Fra rester og spild i produktionen til en cirkulær forretning. Den finder sted umiddelbart inden denne workshop. Ønsker du at deltage i den, skal du tilmelde dig på den særskilte tilmeldingsside.

Om projektet Food Upcycling

Formålet med Food Upcycling er at hjælpe virksomheder med at omdanne underudnyttede sidestrømme fra fødevareproduktionen til værdifulde, markedsparate produkter. Dermed reduceres madspild og miljø- samt klimaaftryk, samtidig med at konkurrenceevnen hos danske fødevareproducenter og relaterede industrier, såsom proces- og teknologileverandører samt transportører, styrkes.

Udbytte

  • Du får et klart overblik over, hvordan kaffegrums kan skabe værdi i netop din virksomhed – inkl. muligheder, begrænsninger og eksempler.
  • Du går derfra med konkrete løsningsidéer, der er prioriteret efter effekt og ressourcebehov.
  • Du får indblik i relevante cases og teknologier fra branchen.
  • Du møder mulige samarbejdspartnere på tværs af værdikæden.
  • Du får tydelige næste skridt og en plan for, hvordan du kan komme i gang efter workshoppen.

Det får du på workshoppen

Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

For at sikre den bedste læring vil der være mulighed for casearbejde.

Casearbejde

Kursusmateriale er inkluderet i prisen.

Materiale

Materiale på dansk

Materiale på dansk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Tæt på kursusstedet er der gratis parkering.

Gratis parkering

Digitalt materiale

Digitalt materiale

Indhold

Velkomst og introduktion til Food Upcycling og hinanden
Fagligt oplæg: Kaffegrums fra brygning af kaffe – status, potentialer og barrierer
Virksomhedscases
Pause
Opgave 1: Behov, personer og teknologi (gruppearbejde)
Opgave 2: Udvælgelse af løsninger, opsamling og Q&A
Rundvisning i Fødevareteknologi på Teknologisk Institut
Afrunding, tak for i dag samt evaluering
31994
31993
Underviser

Simon Hvid

Sektionsleder, Fødevareteknologi

Underviser

Katrine Voetmand

Forretningsleder, Innovation og Digital transformation

Vælg dato

Aarhus
13. januar 2026