Kurser

1 time webinar 

Upcycling af sidestrømme – Er det Novel Food?

29. august 2025 Virtuelt kursus
Nr. 91800

Novel Food – Få styr på reglerne for nye fødevarer

Er du interesseret i at udnytte sidestrømme fra din produktion til nye fødevareprodukter?
Så er dette webinar lige noget for dig!

Målgruppe

Virksomheder, der arbejder med eller overvejer at udvikle fødevarer baseret på fx sidestrømme, og som har behov for indsigt i de gældende regler for novel food.

Formål

Formålet er at give deltagerne et solidt overblik over Novel Food-lovgivningen, herunder hvornår en fødevare betragtes som ‘novel’, hvordan ansøgningsprocessen foregår, samt hvor man kan finde yderligere information og rådgivning. Undervejs vil der være fokus på de vigtigste definitioner, processer og aktører, ligesom deltagerne får mulighed for dialog og afklaring af egne spørgsmål, så de er bedre rustet til at arbejde videre med nye og innovative fødevarer i deres virksomhed.

Udbytte

  • Overblik over Novel Food-lovgivningen
  • Viden om at identificere novel foods og overblik over godkendelsesprocedurerne
  • Links til videre rådgivning og vejledning

Indhold

  • Hvornår er en fødevare ‘novel’?
  • Hvad er Novel Food Catalogue?
  • Hvad skal en novel food-ansøgning indeholde?
  • Hvad er EFSA’s rolle?
  • Godkendelsesprocedurer
  • Hvor kan man hente hjælp og vejledning?
  • Oversigt over gældende EU- og DK-lovgivning
  • Eksempler på godkendte novel food-produkter

Om projektet Food Upcycling

Formålet med projektet er at hjælpe virksomheder med at omdanne underudnyttede sidestrømme fra fødevareproduktionen til værdifulde, markedsparate produkter. Dermed reduceres madspild og miljø- samt klimaaftryk, samtidig med at konkurrenceevnen hos danske fødevareproducenter og relaterede industrier, såsom proces- og teknologileverandører samt transportører, styrkes. Webinaret afvikles som en del af projektet Food Upcycling, som Industriens Fond står bag.

Vælg dato

Virtuelt kursus
29. august 2025