Kurser

Vanskelige samtaler

Få indsigt i hvordan du vender en vanskelig samtale til en konstruktiv samtale. På dette kursus bliver du præsenteret for forskellige typer af vanskelige samtaler og bliver trænet i at gennemføre dem.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 22 besvarelser

Få det bedste ud af en svær situation

Kurset tager udgangspunkt i de situationer, hvor du som leder skal formidle et svært budskab enten til en kollega eller en medarbejder. For at få en værdig og konstruktiv samtale gennemført, er det vigtigt at være klædt på til disse samtaler. Kurset giver konkrete teknikker og værktøjer til at løse konflikter før de bliver store og uoverskuelige samt ruster dig til at gennemføre en vanskelig samtale.

Et supergodt kursus, hvor både fagligt indhold, skriftligt materiale og fordelingen mellem teori og praksis var meget passende og lærerigt.
- Anya Høgaard Jensen, Aalborg Universitet

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til ledere, der har samtaler med medarbejdere om fx alvorlig sygdom, fravær, samarbejdsproblemer og lignende. Du kan også være tillidsrepræsentant, som bisidder ved alle typer af vanskelige samtaler eller arbejde inden for HR.

Udbytte

 • Overblik over forskellige typer af vanskelige samtaler, deres indhold og forløb
 • Træning i forskellige typer af vanskelige samtaler, også dem med ansættelsesretlige konsekvenser
 • Hør, hvordan du holder den professionelle distance
 • Hvilke reaktioner kan du forvente hos modparten, og hvordan skal du tackle dem?
 • Opnå en konstruktiv dialog og undgå en uværdig diskussion
 • Klarhed over, hvornår du inddrager 3. part i samtalen og henviser til eksperthjælp


Indhold

 • Få indsigt i hvad der karakteriserer de forskellige samtaler
 • Om de forskellige faser: forberedelse, gennemførelse samt opfølgning
 • Etik, grænser og hensyn til den enkelte kontra teamet
 • Overblik over grænsefladerne mellem ledelse, personalepolitik og ansættelsesret
 • Identifikation af og personlig håndtering af krisereaktioner
 • Samtaleteknikker så du sikrer et positivt udgangspunkt
 • Få indsigt i hvordan du styrer din egen reaktion
 • Afslutning og opfølgning på samtalen - ansvar og aftaler

Form

Kurset tager udgangspunkt i deltagernes egen hverdag og erfaringer. Der veksles mellem teoretiske indlæg, gruppeøvelser, træning og personlig feedback. Der bliver inddraget konkrete problemstillinger og dilemmaer, som deltagerne kan træne og diskutere. Kurset forudsætter aktiv deltagelse.

Underviser Sjælland

Yvonne

Yvonne er erhvervspsykologisk rådgiver, NLP Master Practitioner og uddannet coach. Hun har mange års erfaring, både som underviser og som ansat i den offentlige sektor og i det private erhvervsliv. Yvonnes undervisning er præget af gnist, ydmyghed. og respekt over for de forhold du som deltager befinder dig i. Hendes uformelle tilgang åbner for en ærlig og oprigtig dialog undervejs som giver dig masser af viden og værktøjer.

Underviser Jylland


Mette Bugge
Mette er uddannet Human Ressource Manager og har igennem de sidste 15 år arbejdet med udvikling af ledere og medarbejdere i både offentlige og private virksomheder. Hendes kernekompetencer ligger inden for effektivitet, kommunikation og ledelse. Som underviser er Mette engageret og levende - og hun er god til at skabe den kobling mellem teori og praksis, som gør det muligt for den enkelte at omsætte mål og ønsker til konkret adfærd og handling i hverdagen.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på