Fermentering kan forvandle fødevaresidestrømme til værdifulde produkter, så din virksomhed får mulighed for at udnytte potentialet i underudnyttede ressourcer og bidrage til en mere bæredygtig fødevareindustri.
Dette webinar introducerer de grundlæggende principper for fermentering og viser, hvordan denne metode kan bruges til at upcycle en bred vifte af fødevaresidestrømme. Du får viden om de grundlæggende principper bag fermentering, forskellige fermenteringsprocesser og ser konkrete eksempler på, hvordan virksomheder har skabt værdi af underudnyttede ressourcer. Webinaret giver også indsigt i vigtige overvejelser, når du vil i gang med fermentering i din egen virksomhed.
Dette webinar er relevant for enhver virksomhed, der har ingen eller begrænset erfaring med fermentering eller som overvejer at bruge deres sidestrømme til fermentering.
Formålet med projektet er at hjælpe virksomheder med at omdanne underudnyttede sidestrømme fra fødevareproduktionen til værdifulde, markedsparate produkter. Dermed reduceres madspild og miljø- samt klimaaftryk, samtidig med at konkurrenceevnen hos danske fødevareproducenter og relaterede industrier, såsom proces- og teknologileverandører samt transportører, styrkes. Webinaret afvikles som en del af projektet Food Upcycling, som Industriens Fond står bag.
Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.
Erfaren underviser
Øvelser og inddragelse
Materiale på engelsk
Undervisning på dansk
Undervisning på engelsk
Digitalt materiale
Dette webinar er opdelt i fire forskellige emner og består dels af oplæg fra DTI’s fødevareeksperter og dels af små øvelser og afstemninger med input fra deltagerne. I slutningen af webinaret afholdes en Q&A-session med værterne om fermentering og Food Upcycling-projektet. Webinarets undervisningssprog er dansk, men nogle af oplæggene vil foregå på engelsk.
Konsulent, Bioressourcer
Oplæg: Mikroorganismer og reaktorer
Projektleder, Bioressourcer
Oplæg: Sidestrømme som råvarer
Konsulent, Fødevaresikkerhed og Kvalitet
Oplæg: Fødevaresikkerhed
Konsulent, Bioressourcer
Oplæg: Grundlæggende om fermentering
Webinar 26. juni 2025 |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk