Kurser

Nyt1,5 time webinar 

Webinar: Introduktion til fermentering – øg potentialet i din virksomheds fødevaresidestrømme

26. juni 2025 Webinar
DKK  100
ekskl. moms
Nr. 91793
Available in English

Fermentering kan forvandle fødevaresidestrømme til værdifulde produkter, så din virksomhed får mulighed for at udnytte potentialet i underudnyttede ressourcer og bidrage til en mere bæredygtig fødevareindustri.

Om webinaret

Dette webinar introducerer de grundlæggende principper for fermentering og viser, hvordan denne metode kan bruges til at upcycle en bred vifte af fødevaresidestrømme. Du får viden om de grundlæggende principper bag fermentering, forskellige fermenteringsprocesser og ser konkrete eksempler på, hvordan virksomheder har skabt værdi af underudnyttede ressourcer. Webinaret giver også indsigt i vigtige overvejelser, når du vil i gang med fermentering i din egen virksomhed.

Deltagerprofil

Dette webinar er relevant for enhver virksomhed, der har ingen eller begrænset erfaring med fermentering eller som overvejer at bruge deres sidestrømme til fermentering.

Om projektet Food Upcycling

Formålet med projektet er at hjælpe virksomheder med at omdanne underudnyttede sidestrømme fra fødevareproduktionen til værdifulde, markedsparate produkter. Dermed reduceres madspild og miljø- samt klimaaftryk, samtidig med at konkurrenceevnen hos danske fødevareproducenter og relaterede industrier, såsom proces- og teknologileverandører samt transportører, styrkes. Webinaret afvikles som en del af projektet Food Upcycling, som Industriens Fond står bag.

Det får du på webinaret

Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

Materiale på engelsk

Materiale på engelsk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Undervisning på engelsk

Undervisning på engelsk

Digitalt materiale

Digitalt materiale

Program for webinaret

Velkomst og introduktion
  • Introduktion til projektet Food Upcycling
  • Kort oversigt over workshoppen
Grundlæggende om fermentering
  • Hvad er fermentering?
  • Typer af fermentering og eksempler
Mikroorganismer og reaktorer
  • Nøglemikroorganismer anvendt i fermentering
  • Grundlæggende reaktortyper og deres anvendelse
Sidestrømme som råvarer
  • Hvad kendetegner sidestrømme, der er egnede til fermentering?
  • Fødevaresikkerhed: Centrale overvejelser for sidestrømme og det endelige produkt
  • Eksempler på upcyclede produkter baseret på fermentering

Praktisk info

Dette webinar er opdelt i fire forskellige emner og består dels af oplæg fra DTI’s fødevareeksperter og dels af små øvelser og afstemninger med input fra deltagerne. I slutningen af webinaret afholdes en Q&A-session med værterne om fermentering og Food Upcycling-projektet. Webinarets undervisningssprog er dansk, men nogle af oplæggene vil foregå på engelsk.

30568
30569
30570
Underviser

Eduards Krebss-Kleingezinds

Konsulent, Bioressourcer
Oplæg: Mikroorganismer og reaktorer

Underviser

Clara Fernando Foncillas

Projektleder, Bioressourcer
Oplæg: Sidestrømme som råvarer

Underviser

Anette Granly Koch

Konsulent, Fødevaresikkerhed og Kvalitet
Oplæg: Fødevaresikkerhed

Underviser

Jolanda ter Horst

Konsulent, Bioressourcer
Oplæg: Grundlæggende om fermentering

Vælg dato

Webinar
26. juni 2025