Produkter af biomasse - Fødevarer og fødevareingredienser
Vælg side
Teknologisk Institut tilbyder udvinding af bioaktive komponenter og højværdiprodukter. Vi arbejder med at demonstrere, hvorledes lavværdiprodukter på økonomisk, rentabel vis kan opgradereres til potentielt værdifulde produkter. Fx tilbyder vi udvinding af protein fra hvedeklid til brug i fødevarer. Dermed kan producenten maksimere udbyttet i hele sin produktion.
Desuden tilbyder vi forskellige produktionstests og analyser af nye fødevarer. På vores pilotproduktionsanlæg kan I afprøve nye recepter og optimere procesindstillinger.
Vi arbejder på udnyttelse af restprodukter på følgende områder:
- Proteiner fra eksempelvis rapskage/skrå
- Proteiner fra fisk, kød- og fjerkræproduktion (knogler, indmad, fjer, børster, skind m.m.)
- Bioaktive komponenter fra kødindustriens restprodukter
- Klid fra kornprodukter
- Bioaktive antioxidanter fra bær, nødder og frugt (skaldele/presserester)
- Bioaktive stoffer fra tang
- Aroma-og farvestoffer fra fisk, skaldyr og andre biprodukter
Vi tilbyder:
- Test af muligheder for at udvinde protein i rester fra slagteriproduktion
- Udvinding af protein fra hvedeklid
- Værdioptimering af fødevarer, så proteinindholdet bliver højere - proteinbooster
- Karakterisering af antioxidanter
- Karakterisering af bioaktivitet ( fx ACE-inhibering)
- Karakterisering af farver
- Applikationer af bioaktive ingredienser
- Test af funktionalitet (ernæring, sensorisk forbrugeraccept)
- Ekstrudering og coating af morgenmadsprodukter og chips på pilotproduktionsanlæg
Vi tilbyder følgende teknologier:
Relevante laboratorier
- Kemisk laboratorium (indhold og kvalitet i fødevarer)
- Kemisk laboratorium (tekstur og farveegenskaber)
- Sensorik af fødevarer og non-food
- Sensorisk kvalitet af kød