Miljøsyn - Andre anvendelser

Simon Møiniche Skov

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 71.

Miljøsyn Movia bus november 2015

Miljøsyn - Andre anvendelser

Vurdering af mulighed for filtermontering

Et Miljøsyn vil kunne afgøre om et køretøj umiddelbart kan monteres med partikelfilter, eller om motoren i først skal gennemgå en renovering eller alternativt udskiftes.

Miljøbestemt vedligehold eller diagnose

Miljøsyn på DSB togEt Miljøsyn vil kunne vise en motors vedligeholdsstand og eventuelle behov for service, men vil også kunne anvendes til fejldiagnose. Teknologisk Institut har i et projekt målt på to IC3-tog med hver fire dieselmotorer. Et eksempel var en motor, hvor målingerne inden service viste høj CO2 og opacitet, hvilket tydeligt indikerer luftmangel.


Teknologisk Institut forventede en fejl på turbo, slanger eller ladeluftkøler. Efter service var CO2 og opacitet normaliseret, og fejlen lokaliseret til defekte slanger på højtrykssiden som forventet.

Ekspertsystem til miljøbestemt vedligehold eller diagnose

Der kan udvikles ekspertsystemer til systematisk diagnose på specifikke motortyper. Et Miljøsyn vil ved hjælp af et sådant system kunne vise præcist, hvilket behov der er for vedligehold, eller i forbindelse med fejldiagnose, hvilken konkret fejl der er tale om.