Miljøsyn - Busser

Simon Møiniche Skov

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 71.

Miljøsyn Movia bus november 2015

Miljøsyn - Busser

Miljøsyn af HT bus på landevejenTeknologisk Institut har udviklet en metode, til kontrol af forureningen fra tunge køretøjer.

Metoden benævnes Miljøsyn og er udviklet for Movia med henblik på at kunne kontrollere busserne i København. Movia har ansvaret for busdriften og ønsker at kunne kontrollere at busserne overholder deres emissionsklasser i hele kontraktens levetid.

Ved et Miljøsyn måles forureningen under acceleration fra 0 til 70-80 km/t. Et Miljøsyn varer normalt mellem 1/2 og 1 time og gennemføres én gang årligt. Det vil blandt andet afsløres, hvis partikelfiltret eller deNOx-systemet, er defekt. Miljøsyn er nærmere beskrevet i produktbladet Miljøsyn af busser (link nederst på siden).

Indtil videre er det kun busser i storbyerne der gennemgår et rutinemæssigt Miljøsyn, men proceduren kan sagtens overføres til andre geografiske områder og andre typer køretøjer eller maskiner.

Miljøsyn har blandt andet været testet på både maskiner i grusgrave, tog, generatoranlæg, lastbiler og varevogne. Ud over kontrol og dokumentation af miljøtilstand kan metoden også anvendes til diagnose af motortilstand og som fejlfindingsværktøj.