Mindre madspild gennem teknologi
Madspild er et kendt problem i fødevareindustrien. Teknologisk Institut hjælper virksomheder med at minimere madspild gennem alt fra upcycling til emballage.
Madspild er en global udfordring. Op til 1/3 af al mad, der produceres i verden, bliver enten kasseret eller beskadiget, før det overhovedet kommer ud til forbrugerne. Det svarer til 1,3 mia. tons spildt mad om året. Fødevaretabet spilder ressourcer som jord, vand og energi og resulterer i øgede mængder drivhusgasser.
Madspild i fødevareindustrien
I en tid med stort fokus på bæredygtighed, upcycling og ansvarligt forbrug af ressourcer ønsker mange fødevarevirksomheder at minimere deres madspild. Teknologisk Instituts specialister kan hjælpe dig med at minimere spild i hele fødevareværdikæden.
Rådgivning, tests og faciliteter
Der er utallige muligheder for at minimere madspild i fødevareværdikæden. Vi kan hjælpe dig i mål inden for en lang række områder. Du finder et udvalg i oversigten her.
- Upcycling af biobaserede restprodukter
- Produktkvalitet og holdbarhed
- Værktøj til beregning af holdbarhed
- Emballage
- Reduktion af produktionsspild
- Fermentering
Samarbejd med os
Kontakt os, hvis du er interesseret i at minimere madspild i din fødevarevirksomhed. Vi kan hjælpe dig med alt fra kommercielle opgaver til samarbejde og financiering af et forsknings- eller udviklingsprojekt.
Få vendt dine udfordringer og muligheder. Så sender hun dig videre til den rette specialist. Du kan få fat på hende gennem kontaktformularen.