Optimal udnyttelse af solcelle-el i batterier og varmepumpe i énfamiliehuse - Beregningsværktøj

Iben  Østergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 94.

Udnyttelse af solcelle-elektricitet i batterier og varmepumpe i énfamiliehus

Optimal udnyttelse af solcelle-el i batterier og varmepumpe i énfamiliehuse - Beregningsværktøj

I projektet har vi udviklet et Excel-baseret dimensioneringsprogram for solcelleanlæg med batterier, og nedenfor har vi med batteriprisen på 5.000 kr. pr. kWh regnet et par eksempler igennem.

Programmet er baseret på beregning af en række cases og er lavet, så det dækker et bredt udsnit af familiers elforbrug. Der er indlagt typiske profiler for huse med elvarme og huse uden elvarme.

Download programmet nederst på siden.

Screendump af beregningsværktøj
Screendump af beregningsværktøj.

Ved hjælp af programmet kan man hurtigt få et overblik over hvad det betyder, når man varierer størrelsen af henholdsvis solcelleanlæg og batteri. I dette tilfælde spares der årligt 1.546 kr.

Diagram: Årlig ekstra indtægt med varierende batteri og PV-anlæg
Eksempelberegninger for 3,4 og 6 kWp solcelleanlæg.

I eksemplet er der regnet med en prisforskel på 1,7 kr. mellem købt og solgt el. Tager man fx et solcelleanlæg på 5 kWp og et batteri på 5 kWh kan man tjene ca. 2.300 kr./år og prisen for batteripakken vil være ca. 25.000 kr. Der er således omtrent balance over en 10 års horisont, når der ikke indregnes ekstra drift og vedligehold. Med faldende batteripriser bliver teknologien derfor meget snart privatøkonomisk interessant.

 

Download program