Pilotproduktion af emballager - Laminering

Kenneth  Kisbye

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 56.

Pilotproduktion af emballager - Laminering

Emballagefilm og –folier er ofte sammensat af mange forskellige lag med hver sin kemiske sammensætning. Disse lag kan være af papir, pap, metal, forskellige plasttyper. Nogle af disse materialer kan være helt nye og andre er fremstillet af et regenerat fra genvundnet plast eller papir. 

Denne komplekse opbygning af noget så tyndt som folier og film fremstilles, fordi man ønsker mange forskellige og ofte modstridende behov opfyldt samtidigt.

Teknologisk Institut har opbygget et lille lamineringsanlæg, der kan fremstille relativt komplekse film og folier i op til 370 mm bredde.

Laminering 1

Anlægget er opbygget på en sådan måde lamineringsmetoden er meget fleksibel. Det er også muligt med små hjælpemidler at opbygge komplekse redskaber, hvis helt nye krav er relevante.

Bemærk at det også er muligt at trykke på film og folier i banebredder på op til 280 mm.

 

Bæredygtige film og folier

Der er en stor interesse for bæredygtig emballage. Pilotlamineringsanlægget er vigtig i denne sammenhæng. Råvarerne kan være helt alternative materialer, der lamineres sammen således at den nye bæredygtige film opfylder samme krav som den eksisterende film skal opfylde.

Ofte bruger Teknologisk Institut forskelligt coatingsudstyr til at forbedre egenskaberne i de alternative film og folier.

Laminering 2