Automatisering af sterilcentraler - Løsning

Karsten Thornø Ahrentsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 39.

Automatisering af Sterilcentraler

Automatisering af sterilcentraler - Løsning

Hospitalerne har igennem mange år udviklet Sterilcentral området med nye processer og procedurer, men har ikke tidligere haft mulighed for at få automatiseret den interne logistik og håndtering i sterilcentralen.

Mængden af instrumenter der genbehandles i et hospital i dag, er som følge af sammenlægninger og centralisering, øget væsentligt. Sterilcentralerne har dermed fået mere karakter af større produktionsenheder. Derfor er der behov for at løse tunge løft og fordeling af instrumenter og hjælpematerialer, samt laste ind og ud af autoklaver m.m.

Viden på området omkring automatisering i en Sterilcentral er ikke implicit kun en hospitalsopgave, men kræver en stor viden omkring automatisering. Automatisering har afsæt i den industrielle verden, men kræver at der kan sammenfattes den nødvendige viden omkring kravene i en sterilcentral - Den Dabnske Kvalitetsmodel, DS/ISO 2451 m. fl.

Området med automatisering i sterilcentraler er et hidtil ukendt område for både hospitaler og systemleverandører, og den største automatiseringsviden er genereret på Gentofte Hospital i samarbejde med Teknologisk Institut.