CIP-rengøring af hårstøder

Lene  Meinert

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 67.

CIP-rengøring af hårstøder

Rengøring af hårstødere er tidskrævende, der er et stort vandforbrug, og fastklemte børster er meget vanskelige at fjerne. Den manuelle rengøring af hårstødere er derfor omkostningstung, og der er ofte problemer med at sikre et acceptabelt rengøringsniveau.

Formålet var at udvikle et CIP-system til automatisk rengøring af hårstødere, der var ressourcebesparende og gav et acceptabelt rengøringsniveau.

Konstruktion og afprøvning af funktionsmodellen til automatisk CIP-rengøring af hårstøderens ”plade-side” henholdsvis ”tromle/lappe-side” har vist, at automatisk rengøring indvendigt i hårstøderen kan lade sig gøre med lavere ressourceforbrug end ved manuel rengøring. Rengøringen omfattede grovrengøring med trykluft efterfulgt af grovskyl, sæberengøring og afskylning af sæbe. Det rengjorte område havde samme eller en bedre standard, end der ses i dag ved manuel rengøring. Brug af trykluft øgede rengøringseffekten.