Den første digitale tvilling af en slagtegang

Dennis Brandborg Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 19 04.

digital tvill

Den første digitale tvilling af en slagtegang

Den første digitale tvilling af en slagtegang er nu en realitet. Slagterierne har dermed udsigt til et IT-værktøj, som kan bringe dem i front, når det gælder optimering af driften.

Der har i flere år eksisteret software, som kan visualisere processer og simulere procesforløb. Med en digital tvilling opnås en virtuel kopi af den fysiske proces i realtid.

I samarbejde med det danske firma Xcelgo har DMRI løst én af de største hurdler i udviklingen af digitale tvillinger, nemlig at integrere data fra den reelle verden i den virtuelle verden, samtidig med at processen forløber.

Det er et stort gennembrud, da det er både en af de første og en af de største ægte digitale tvillinger. Projektet har desuden vist, at udviklingen kan være en nem proces med den rigtige sammensætning af kompetencer i teamet” siger Bent Aksel Jørgensen, administrerende direktør i Xcelgo.

 

Kort fortalt om den digitale tvilling
Den digitale tvilling er en virtuel kopi af slagtelinjen med en virtuel slagtekrop for hver faktisk slagtekrop. De virtuelle kroppe kan online tilknyttes slagtedata og procesovervågningsdata. Med farvemarkeringer på de virtuelle slagtekroppe og statusbar på procesudstyr visualiseres eventuelle problemer, som er registreret ved hjælp af procesovervågningen. En virtuel repræsentation af slagtelinjen vil synliggøre eventuelle problemstillinger, og der vil kunne gribes ind, før et stop bliver nødvendigt. Alternativt kan man gennemspille historiske produktionsforløb for at forstå årsagen til problemer og aftale nødvendigt vedligehold.

I dag er de indsamlede informationer om hver slagtekrop tilgængelige i form af oversigter, rapporter og kontroldata for stald, slagtegang og kølerum, fx rapporter over slagtestatus, oversigt over gødningsforurening og klassificeringsstatistikker. Den digitale tvilling vil således være et supplement til de eksisterende oversigter, som er tilgængelige på mesterkontoret. En visualisering af produktionsstatus vil gøre det lettere for slagteriets medarbejdere at følge hele processen og analysere sig frem til årsagerne til eventuelle problemer.

 

Mere om digitalisering og digitale tvillinger
I DMRI's nyhedsbrev fra januar 2020 kan du læse mere. Her finder du også en beskrivelse af instituttets arbejde med digital procesovervågning, som vil kunne udnyttes optimalt i kombination med en digital tvilling.

Kom og se den digitale tvilling

 

Endvidere henvises til Xcelgos hjemmeside​