
Projektoversigt SAF 2020
BUDGETÅR 2020
Forsknings- og udviklingsprojekter, der har modtaget tilskud fra Svineafgiftsfonden (SAF) pr. 1. januar 2020.
Klik på projekttitlen for at se mere
71. Augmented Cellular Meat Production (ACMP)
       AP 1 - Quality inspection and contaminant detection of bellies
       AP 2 - Belly trimming with handling assistance
       AP 3 - Augmentet carcasse processing assistance
72. Bakterieoverførsel mellem produkter og flader
73. Cellebaseret produktion
      AP 1 - Optimeret udnyttelse af multifunktionsrobotter
74. Dokumentationskrav til fødevarekvalitet, kemi og sensorik
75. Fremtidens slagteri
      AP 5 - Den lille hjælper
77. Holdbarhed og sikkerhed af semiforædlede produkter
78. Inaktivering af hepatitis E virus i kødprodukter
79. IT-løsninger i industri 4.0 rammer
      AP 3 - Nye funktioner og fleksibilitet i brugerflade
      AP 4 - Digital procesovervågning
      AP 5 - Teknologier til fuld sporbarhed
80. Klimasmarte kødprodukter - Nye kombinationer med kød og planteprotein
81. Kortlægning og standardisering af dyrevelfærd på slagtedagen
      AP 1 - Kortlægning af bedøvelsesprocedurer
      AP 2 - Udvikling af standard for dyrevelfærd og automatisering     
83. Midterstykkerobotter
      AP 1 - Afskæring af hel ribbensplade
84. Monofunktionsrobotter
      AP 1 - Forbedret arbejdsmiljø ved ophængning af skinker
      AP 3 - Afskæring af haleben fra skinker
85. Multifunktionsrobotter
      AP 1 - Ultrahurtigt værktøjsskifts til multifunktionsrobot
      AP 2 - Hyperflexibel pakkerobot
86. Ny procesteknologi i fødevareindustrien
      AP 1 - Procesteknologi i fødevareindustrien
      AP 2 - Reduktion af procestid i forædlingsindustrien
      AP 3 - Høj lagringsstabilitet og kort tørretid for pepperoni
87. Nye effektive køleprocesser
88. Nye mikrobiologiske metoder
89. Nye måleteknikker til kødindustrien
90. Optimeret rengøring og desinfektion i kødindustrien
      AP 1 - Nytænkning af rengøring med afsæt i kemien
      AP 3 - Objektiv rengøringskontrol
91. Plast-, ben- og bruskdetektor
92. Reduktion af Listeria monocytogenes i fersk kød
93. Screening af blod for antibiotikarester og sygdomsmarkører
94. Slagtegangsrobotter
      AP 1 - Automatisk udstikning af kæber
95. SOTRANS
96. Stop for kastration – måling og kvalitet af hangrisekød
     AP 1 - Optimering af laboratoriemetode til sortering af hangrise
     AP 2 - Velfærd, kvalitet og udbytte ved stop for kastration
97. Tarmhuset version 2,0
      AP 1 - Optimeret fraslåning af smaltarm
98. Tjek af materiel – forurening og defekter
99. Uddannelse og forskning på kødområdet
101. Undgå pustning af kødprodukter og sammensatte produkter
102. Undgå toksinproduktion fra skimmel ved brug af mælkesyrebakterier
103. Vandreduktion, genanvendelse og brug af sekundavand
104. Vision til kødkontrol på slagterierne
105. Vækst og toksinproduktion af Bacillus cereus og Staphylococcus aureus
106. Alternativ anvendelse af blod