Nye effektive køleprocesser

Marchen Sonja Hviid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 77.

china

Nye effektive køleprocesser

Formål

Formålet er at reducere den samlede procestid fra slagtekroppen påbegynder køling, til produkterne forlader slagteriet uden negative konsekvenser for produktkvalitet.

Projektstatus 2. kvartal 2020

Det vigtigste nye output er, at vi har udviklet en metode til at måle muskelsammentrækninger ved tidlig opskæring. Med CT scanning er det muligt at følge bevægelserne af 1 mm stålkugler som fordeles i midterstykket, mens det er varmt. Det er derved muligt at undersøge effekt af forskellige nedkølingsforløb, opskærings- og udbeningstidspunkter. Samtidig kan effekten af forskellige sorteringer og andre forbehandlinger dokumenteres.

Delforsøg 1 ”Dokumenteret temperaturfald efter tre-deling” er gennemført ultimo Q2, og nu venter databehandlingen.

Delforsøg 2 med fokus på at dokumentere effekt af tidlig tre-deling på kvalitet af midterstykket er planlagt til uge 29.

Den næste store aktivitet i projektet er, at rapportere delforsøg 1, gennemføre delforsøg 2 og planlægge delforsøg 3 med fokus på effekt af vægt og kødprocent.

kølepr

 

Projektstatus 1. kvartal 2020

En vidensopsamling viser, at der kun er gennemført få forsøg med tidlig opskæring, og der er derfor begrænset viden om konsekvenserne for produktkvalitet. Der mangler desuden dokumentation for temperaturudligningen i delstykker under transport, der stadig er 15˚C i kernen ved opskæring. Der er derfor planlagt et forsøg, der skal bidrage til større viden om temperaturfald i skinker og forender under simuleret transport i 30 timer. Ved forsøget bliver slagtekroppe opskåret 1,5 time og 5 timer efter stikning. Desuden undersøges produktkvalitet og ændringer i musklernes facon ved tidlig opskæring. Opskæring af slagtekroppen 22 timer efter stikning vil blive anvendt som reference for produktkvalitet.