Tjek af materiel – forurening og defekter

Peter René Bolvig Stentebjerg

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 90.

juletrae
juletrae

Tjek af materiel – forurening og defekter

Formål

Projektets formål er at udvikle vision-løsninger til automatisk kontrol af min. 2 typer af materiel anvendt på slagterierne, fx juletræer, transportkasser eller plucks-kroge. Kontrollen består i automatisk at detektere og udpege udvalgte defekter og forureninger påført den specifikke type materiel. Kontrolsystemerne vil på sigt kunne fremme effektivitet og lønsomhed i kødvirksomhederne ved at reducere omkostningerne til både manuel inspektion samt håndtering af uegnet materiel i produktionen.

Projektstatus 2. kvartal 2020

Det vigtigste nye output er:
Færdiggørelsen af Idékataloget, som på baggrund af den seneste konceptudvikling opsamler hele analyse- og idégenereringsarbejdet i én rapport.

Hermed fremstiller projektet sin foreløbige vurdering af potentialet for at skabe løsninger til kontrol af forskellige materieltyper, herunder plucks-kroge, tarmbakker, juletræer og SFK-1 Hvide kasser. Samtidig bygger rapporten også på flere samtaler med branchefolk om håndtering af materiel i både produktion og vaskeri.

I projektet er det på baggrund af resultaterne fremført i Idékataloget og sammen med følge- og styregruppen valgt at udpege juletræer og kasser, som de to applikationer til projektet, hvoraf juletræer prioriteres før kasser. Juletræerne kontrolleres for skæve eller manglende kroge samt kontaminering i form af enten blod eller produktrester. Kasserne bliver målt fra oven, dvs. kassens top, kanter og inderside kontrolleres for synlige brud eller flosser samt evt. forurening på indersiden af kassen.

Den næste store aktivitet i projektet er, at udvælge den hardware og mekanik som kan anvendes til de første løsningsprincipper på kontrolsystemer til både juletræer og kasser. Samtidig skal opstillingen tage hensyn til indretningen på forskellige slagterier, for at løsningen er fleksibel nok til at kunne opstilles flere steder. Dermed bliver det nødvendigt at foretage besøg på flere slagterier, som er blevet udskudt pga. Corona-krisen.

 

Projektstatus 1. kvartal 2020

Projektet er i sin indledende analysefase, hvor der er foretaget en vurdering af hvilke typer af materiel, der benyttes i produktionen på slagterierne. I den forbindelse er der, sammen med branchen, prioriteret 4 typer af materiel, som skal analyseres nærmere. Denne analyse omfatter bl.a. et idékatalog over potentielle løsningskoncepter for et kontroludstyr til hver type materiel. Endelig skal minimum 2 løsningskoncepter udvælges sammen med branchen til de efterfølgende udviklingsfaser indenfor projektet.

Pga. Corona-virus er der, i forbindelse med analysefasen, kun foretaget 1 besøg hos værtsslagterii januar, mens flere planlagte slagteribesøg i marts hos både Danish Crown og Tican er blevet udskudt på ubestemt tid. Projektet vil så vidt muligt afholde telefonmøder i stedet for at få den nødvendige branche-input til det videre analysearbejde.