Midterstykkerobotter - AP 1 Afskæring af hel ribbensplade

Klaus  Thaarup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 18.

midterstykke2

Midterstykkerobotter - AP 1 Afskæring af hel ribbensplade

AP 1 Afskæring af hel ribbensplade

Formål

Projektet har til formål at udvikle ny produktionsteknologi, der kan automatisere enkeltfunktioner på de eksisterende linjer i den danske svinesektor, som i dag er manuelle. Dette sker gennem systematisk anvendelse af den nyeste robotteknologi og intelligent styringsteknologi. Arbejdspakken har til formål at udvikle en løsning, hvor en robotcelle i produktionstempoet bliver i stand til at afskære hele ribbenspladen, således, at der afsættes et forudbestemt kødlag på kambenene, og de øvrige områder bliver skåret tæt på benene.

Projektstatus 2. kvartal 2020

Det vigtigste nye output er, at graden af automatisering er endeligt fastlagt og metodemodel for en gribermekanisme, som viser gode takter, er under afprøvning,.
Automatiseringsniveauet er defineret ud fra, at det er hensigtsmæssigt at have personale ved robotterne, så en fuldautomatisering er som sådan ikke et mål, det handler om at aflaste, så kun de teknisk krævende skæringer udføres af personale, mens de fysisk krævende operationer udføres automatisk af robotter med styringsinput fra et vision system.

En væsentlig parameter ved udformning af den mekaniske griber er de anatomiske forskelligheder ved midterstykkerne. Denne problematik bliver  håndteret ved at definere en klassificering af midterstykkerne ud fra længde, bredde, krumning og bentykkelse.
Disse parametre registres af visionsystemet og bruges til at definere et gribepunkt, som så sendes til robotten.

Den næste store aktivitet i arbejdspakken er, at færdiggøre gribermekanisme og kortlægge metoder og principper/strategier for friskæring af benpladen med variabelt kødlag. Den største udfordring er fortsat, at definere de skærende bevægelser til robotten, så der skæres præcist så tæt på benene, at det ønskede lag kød efterlades.

 

midter

 

Projektstatus 1. kvartal 2020

Der er planlagt opstart i dette projekt i uge 16 2020, hvorfor der endnu ikke findes information til denne status.