Emballageudredning

Gry Carl Terrell

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 13.

emballage

Emballageudredning

Projektets formål:

Projektets formål er at klæde producenterne i kødindustrien på til at tage beslutninger om bæredygtig emballage, og samtidig også give dem den nødvendige viden til at stille de rigtige spørgsmål til plast-/emballageproducenter/-leverandører.

Målet er at skabe et opslagsværk, der understøtter arbejdet med at vælge den rigtige bæredygtige emballage og giver et letforståeligt overblik over fordele og ulemper ved forskellige bæredygtige emballagetyper

 

Artikel:
Terrell, G. & Grønbech, M. (2021) Emballagens tæthed har betydning for kødprodukters holdbarhed. Fødevaremagasinet, april, side 16

 

Projektstatus 1. kvartal 2021

Det vigtigste nye output er, at der er indhentet uddybende input fra industrifølge-gruppen for at få indkredset de specifikke behov. Herunder er det blevet præciseret hvilke emballagebestanddele, der er vigtige (folier, bakker, etiketter), og parametrene for opslagsværket er blevet foreløbigt prioriteret (fx barriereegenskaber (dvs. madspild) fremfor bionedbrydelighed).

Det er besluttet, at formatet på opslagsværket (værktøjet) skal være et Excel regneark, der efter indtastning af en række parametre, automatisk vil kunne foretage relevante sammenligninger relateret til eksisterende emballage-løsninger. Det er desuden besluttet, at værktøjet skal udformes på engelsk (evt. med enkelte oversættelser til dansk på specifikke områder efter behov), idet det fremmer brugbarheden bredt i organisationerne samt overfor kunder og leverandører.

Den næste store aktivitet i projektet er, at der arbejdes videre på et skitseret regneark, og der udarbejdes nogle eksempler på anvendelse ved brug af forhåndenværende datablade.

emballgry2