Gladsaxe Sportscenter - Klimatilpasningsprojekt

Lars  Jørgensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 45.

Gladsaxe sportspark

Gladsaxe Sportscenter - Klimatilpasningsprojekt

Idrætscenteret ved Gladsaxe Stadion ligger på toppen af et stort regionalt vandsystem. Den vandtekniske idé er derfor både at sikre selve idrætsanlægget mod flere oversvømmelser og at aflaste det øvrige vandsystem, som ligger nedstrøms i forhold til idrætsanlægget.

Den nordlige del af idrætscenteret ligger topografisk højest. Fra bygningernes tage og de befæstede arealer opsamles regnvand i en række af forbundne regnvandsbassiner og kanaler på idrætsanlæggets område. Her opstuves regnvandet, indtil der er plads i de øvrige dele af systemet, hvor det første løber ud i Vandledningsstien, som er en række af bassiner på østsiden af idrætsanlægget.

Vandledningsstien opsamler både vand fra idrætsanlægget og det store boligområde Marielyst og leder vandet videre til Høje Gladsaxe Park. Kapaciteten på idrætsanlægget og i Vandledningsstien er samlet set 7600 m3. På det store idrætsanlæg og langs en cykelsti på dets østlige kant er der blevet anlagt en lang række bassiner og kanaler. Øverst ligger Caféhaven, som består af i alt fem forbundne bassiner, der rummer vandlegeplads, hoppepude, svingkarrusel, træningsplads og boldbane.

Ved ishockeyhallen ligger Skatebaljen, hvor skatere og BMX-kørere kan boltre sig, og hvor ishockeyspillere kan skudtræne. Længst mod syd ligger to bassiner, der giver plads til padel tennis og Pigeværelset, der er et sted, hvor unge kan hænge ud. 

Link

Fakta
Adresse: Vandtårnsvej 55, 2860 Søborg.

Bygherre

  • Gladsaxe Kommune
  • Nordvand A/S

Rådgiver

  • Grontmij
  • Bisgaard Landskab & Hans Henrik Øhlers

Landskabsarkitekt

  • Bisgaard Landskab & Hans Henrik Øhlers

Anlagt i 2014. Kan håndtere 7.600 m3 vand.