Højværdiplast – genanvendelse og bæredygtig substitution

Peter  Sommer-Larsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 09.

Højværdiplast – genanvendelse og bæredygtig substitution

Aktivitetsplan nr. B4 - 2019-2020

Vi vil med udgangspunkt i den danske ekspertise på miljøområdet gå foran i kampen mod plastaffald i miljøet og klimapåvirkning fra brug af fossile ressourcer og sikre danske virksomheder muligheden for markant værdiskabelse gennem genanvendelse af højværdiplast.

Med denne aktivitetsplan vil vi ruste danske plastvirksomheder til kommende markedskrav og lovgivning omhandlende plast. Aktivitetsplanen skal 1) udvikle teknologier og strategier for genanvendelse af plast med renere kvalitet og med højere værdi og 2) udvikle bæredygtige alternativer i bio- og fiberbaserede materialer.

Forbrugernes forventninger, nationale og internationale handlingsplaner for plast og virksomhedernes egne krav til bæredygtige produkter er i disse år ved at skabe et paradigmeskift for anvendelsen af plast.
Et paradigmeskift, der vil omstille forsyningskæderne for såvel fødevarebranchens emballage og plastbranchens råvarer til at omfatte cirkulære kredsløb.

Indsatsen skal sikre, at de primære målgrupper for aktiviteten (fødevareindustrien, plastvirksomheder og genvindingsindustrien) har de teknologiske forudsætninger for at udnytte de nye forretningsmuligheder, som både lovgivning og markedsefterspørgsel vil skabe.

Aktivitetsplanen vil udarbejde løsninger og teknologier til bedre genanvendelse og bæredygtige alternativer i en form, så de umiddelbart kan implementeres i industrien.

Aktiviteten omtalt ovenfor er bl.a. støttet af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte under Uddannelses- og Forskningsministeriet.