Holdbarhedsmodel for plucksdele til humant konsum

Anette Granly Koch

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 39.

lever

Holdbarhedsmodel for plucksdele til humant konsum

Projektets formål er, at kvalitetsmedarbejderen ved brug af modellen/modellerne hurtigt kan fastsætte en holdbarhedstid på plucksdele til humant konsum, som opbevares på køl eller på frost. Prædiktionen skal kunne baseres på håndtering på slagteriet (nedkølingen) og efterfølgende opbevaringsforhold (temperatur og pakning) under lagring/distribution.

Målet er at udvikle en eller flere matematiske modeller, som kan prædiktere mikrobiologisk vækst og sensorisk holdbarhed af biprodukter under givne forhold.

Projektstatus 1. kvartal 2021

Det vigtigste nye output er, at der er afholdt følgegruppemøde, og at forsøgsplanlægningen er godt i gang. Under projektets opstartsmøde blev der udarbejdet en liste med hvilke plucksdele, der ønskes holdbarhedsmodeller for. Listen dækker: Lever, hjerte, mellemgulv, tunger, struber og nyrer, som sælges til industrikunder.

Modellerne skal dække køleopbevaring samt for nogle produkter, frostopbevaring. Hertil kommer mulig inddragelse af varierende nedkøling før lagring og forsendelse.

De mange input er nu ved at blive prioriteret, og de første forsøg er under planlægning mhp. at få igangsat forsøg til udarbejdelse af modeller for holdbarhed på frost. Når dette er igangsat, tages fat på planlægning og gennemførelse af forsøg til udarbejdelse af modeller for holdbarhed på køl.

Den næste store aktivitet i projektet er en endelig prioritering af plucks og lagring, og dernæst at påbegynde lagringsforsøg for dataindsamling.