Multifunktionsrobotter i opskæringen - AP1 Fjernelse af hoveder

Niels Worsøe Hansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 91.

fabrik

Multifunktionsrobotter i opskæringen - AP1 Fjernelse af hoveder

 

AP1 Fjernelse af hoveder

Formålet er at reducere enhedsomkostningerne, skabe grundlaget for at udnytte digitale løsninger, forbedre arbejdsmiljøet, styrke rekrutteringen og ruste slagteribranchen til en ny markedssituation, hvor kundetilpassede produkter er et nøgleord.

Målet med arbejdspakken er at udvikle funktionsmodulet ”fjernelse af hoved” til multifunktionsrobotplatformen.

 

Projektstatus 1. kvartal 2021

Det vigtigste nye output er, at analyse- og idéfasen er gennemført. Slagtetekniske krav til fjernelse af hoveder er fastlagt, og i analysefasen er det ligeledes fastlagt, hvordan et modul for fjernelse af hoveder skal inkorporeres i multifunktionsrobotcellen.

Inputtet til multifunktionsrobotten er midtflækkede slagtekroppe, så det er værktøjer og metoder til at fjerne halve hoveder, der skal udvikles. Vigtige slagtetekniske krav er, at der ikke afsættes for meget kød på de halve hoveder og modsat, at der ikke afsættes ben- og knoglerester på forenden.

I idéfasen er forskellige idéer til værktøjsprincipper for de halve hoveder udviklet, og det første værktøj er under manuel afprøvning sideløbende med, at et andet værktøjsprincip er under konstruktion.

Positionen og orienteringen af hovedet, og hvor det skal skilles fra slagtekroppen, bestemmes med billedanalyse samt algoritmeudvikling vha. kunstig intelligens. De første billeder er optaget og analyseret.

Den næste store aktivitet i projektet er at afprøve det første værktøj og teste det i robotcellen, hvor robotten styres manuelt. Testen skal vise, om værktøjet kan følge hovedskallen og ramme balancen mellem benrester og udbytter.

Sideløbende skal algoritmerne for styringen af robotten videreudvikles og testes på slagtekroppe. I første omgang kontrollerer vi, om systemet finder de rigtige positioner for det halve hoved, inden algoritmerne integreres med robotstyringen, så det bliver robotten, der fører værktøjet.

Se projektet før 2021