Projekt - Blue Battery

Simon Møiniche Skov

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 71.

Blue Battery dec. 2017

Projekt - Blue Battery

Projektstart april 2017. Forventet projektafslutning december 2017.

Skibe drevet af Litium-ion batterier bliver i stigende grad populære i Danmark såvel i hybrid som i rene elektriske udgaver. Dette skyldes, at skibene har vist sig at være lønsomme, de de reducerer både brændstofforbruget og røggasemissionerne.

Som det er tilfældet ved diesel er der også en brandrisiko forbundet med litium-ion og andre batterier, men der er ikke (så vidt vides) foretaget undersøgelser af sikkerhed for batterier i maritimt brug. Derfor har såvel rederibranchen og myndighederne behov for specifikke standarder og guidelines for design, installation og test af batterisikkerhed til søs.

Blue Batteri adresserer denne udfordring. Projektet sammenfatter eksisterende viden om tidligere batteribrande på skibe og i andre løsninger, hvor batterier anvendes til fremdrift. Derudover bliver den maritime branche interviewet om sikkerheden til søs. Relevante standarder indgår også i arbejdet.

Målsætninger i projektet

På baggrund af studierne udvikles en række anbefalinger til fremtidige guidelines om brandsikkerhed til søs – også med batterier om bord. Resultaterne forventes at gøre det lettere at designe skibe sikkerhedsmæssigt korrekt for dermed at øge brandsikkerhed på fartøjer med batterisystemer – også hybriddrevne fartøjer.

Projektpartnere

  • Dansk Brandteknisk Institut