Projekt - Indkapslede biocider (Blue INNOship)

Lars Haahr Jepsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 19 27.

Blue Innoship

Projekt - Indkapslede biocider (Blue INNOship)

Innovationsfonden

Projektstart april 2015. Forventet afslutning september 2017.

Blue INNOship er et partnerskab med fokus på at skabe vækst i ”Det Blå Danmark” ved at udvikle miljø- og energieffektive løsninger til brug i de maritime og søfartsrelaterede virksomheder og erhverv i Danmark. Partnerskabet er et samarbejde mellem ca. 40 partnere fra leverandørkæden, rederier, rådgivningsvirksomheder, universiteter og GTS institutter.

Udvikling af anti-fouling teknologier indgår i Teknologisk Instituts arbejde i partnerskabet, idet der ønskes en reduceret algevækst på skibsskrog og offshore-installationer på trods af et reduceret biocidforbrug. Derfor har Teknologisk Institut sammen med Hempel startet et samarbejde om udvikling af en skibsmaling med optimal effektivitet af biocid.

Projektformålet er at opnå kontrolleret udvaskning af biocid ved hjælp af indkapsling til brug i skibsmaling. Hvis brugen af biocidet effektiveres, er det muligt at kontrollere udvaskningshastigheden. Dette gør det muligt at forbedre malingens anti-fouling egenskaber. Skibes overflade holdes derved fri for fouling i længere tid, hvorved brændstofforbruget sænkes, malingens levetid øges og der udledes færre problematiske kemikalier til miljøet. Ved at øge levetiden af malingsbelægningen opnås økonomiske fordele for rederierne og malingsproducenterne vil opnå et stærkt konkurrencedygtigt produkt. Kort sagt, øget biocideffektivtet, giver stærkt reducerede miljømæssige og økonomiske konsekvenser af skibsmaling.

Teknologisk Institut vil fremstille og undersøge indkapslede biocider med henblik på at ændre biocidfrigivelse fra for at få den mest optimal frigivelsesprofil af biocidet fra de indkapslet mikropartikler.

Deltagere

  • Teknologisk Institut
  • Hempel A/S