Projekt - Insekter som fødevareingrediens

Simon  Hvid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 35 58.

Insekter i fødevarer

Projekt - Insekter som fødevareingrediens

Insekter er en forholdsvis ny fødevareingrediens på det danske marked. Derfor er der heller ikke meget viden om fødevarekvaliteten og -sikkerheden, specielt holdbarheden.

De danske fødevarer er kendt for høj fødevaresikkerhed og -kvalitet. For at kunne leve op til denne standard, sættes holdbarheden af fødevareprodukter med insekter i dag konservativt, hvilket mindsker markedspotentialet.

Dette samarbejdsprojekt mellem Aarhus Universitet, Teknologisk Institut og virksomhederne Syngja, Wholi Foods og Dansk Insekt Protein vil derfor kortlægge udfordringerne i forhold til holdbarhed, som kan bruges til at foretage optimeringer i enten opskrifter eller processering.

Projektet er støttet af Danish Food Innovation