
Projekter - Fødevareteknologi
Læs om aktuelle og udvalgte forsknings- og udviklingsprojekter med deltagelse af Teknologisk Institut inden for fødevareproduktion.
Pressemeddelelser om projekter
Igangværende projekter
- Bedre ressourceudnyttelse i fiskeindustrien
- Future Food & Bioresource Innovation (FFBI)
- Hestebønners ernæringsværdi og udnyttelse i økologisk produktion - ØkoFaba
- Madspild skal halveres i dejproduktioner
- Maximising sustainable added value in fish (MaxFish)
- Nyt projekt skal hjælpe danskerne med at sove bedre
- Nyt samarbejde vil brygge øl uden alkohol
- Reduktion af dejspild i fødevareproduktion ved overvågning
- Rejeskaller bliver til snacks til kæledyrsfoder
- SoftBite - nu skal synkevenlig mad have et løft
- Udnyttelse af krabbebifangst
- Udvikling af innovative ingredienser med antiinflammatoriske egenskaber
- Umamamia giver smagen af plantebaserede produkter et løft
Afsluttede projekter
- Bifangst kan blive til værdifuld ensilage
- Bæredygtig melormeproduktion til foder og fødevarer
- Dansk pulver skal kunne klare varmere og vådere markeder
- Fiskeskind bliver til fiskegelatine og sunde snacks
- Fra madspild til storkøkkenernes gryder
- Future Food Innovation
- FUTUREMILQ
- INFUSE
- Ingredienser til sundere fødevarer – lavere salt, sukker & fedt
- Insekter konverterer fødevarerester til værdifuldt foder
- Insekter som fødevareingrediens
- Max udnyttelse af restbiomasser fra frugt og bær (MaxRestVærdi)
- Miljøvenlig og bæredygtig udnyttelse af fiskeskind (AquaLæder)
- Mulighed for udnyttelse af valle fra mindre mejerier uden brug af tørring
- Multifunktionel indkapslingsteknologi
- Naturens blå farver skal pynte danskproducerede fødevarer
- Naturlige Ingredienser og Grøn Energi - med bæredygtige oprensningsteknologier
- Ny pulje til blå vækst
- Personlig ernæring til hospitalspatienter med 3D print
- Pilotproduktion til miljøvenlig udnyttelse af animalske bi- og restprodukter
- Proteinoprensning med miljøvenlig proces
- Smagen af godt oksekød
- Teknologiafklaring ved oprensning af højværdi ingredienser fra sidestrøm
- Udvikling af innovativ kaffedrik
- Vegansk ost på danske råvarer