Reduceret udligningstid – tidligere opskæring

Marchen Sonja Hviid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 77.

udligningstid

Reduceret udligningstid – tidligere opskæring

Projektets formål:

Reducere udligningstiden med minimum 5 timer, så slagtekroppene hurtigere er klar til opskæring og videre distribution uden kvalitetsforringelser.

Målene er 1) at identificere bedst mulig teknologi til elstimulering af slagtekroppe og optimal placering på slagtekæden, 2) at fastlægge den optimale indstilling af elstimuleringsudstyr i relation til kvalitet af slutprodukt og tidspunkt for tredeling og 3) at udarbejde best practice for brug af elstimulering for reduceret udligningstid

 

Projektstatus 1. kvartal 2021

Det vigtigste nye output er, at det tidligere udviklede el-stimuleringsudstyr til styring af stimuleringsprofil og opsamling af data for faktisk stimulering er testet  og vurderet fuldt funktionsdygtigt.

Desuden er undersøgt hvilke udstyrsleverandører, som eventuelt kan forventes at kunne bidrage med teknologi til industriel el-stimulering af grise.

Den næste store aktivitet i projektet er opstart af de første test, hvor det skal undersøges hvilket pH fald, fremkaldt af el-stimulering, der er mest optimalt, når kødkvalitet skal bevares.

De første test forventes at blive gennemført i samarbejde med slagteriskolen (ZBC) i  Roskilde, når corona tillader det.

reduceret udligning.PNG