Robotter skærer 98 procent præcist

Bjarne Ole Sigtryggsson

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 57.

hjsideTI_DC_Robot_DSC2466.jpg

Robotter skærer 98 procent præcist

Vores erfaringer fra udvikling af kunstig intelligens til slagterirobotter er gode. Foreløbig er seks forskellige dele af slagteprocessen automatiseret og erfaringerne kan overføres til den øvrige fødevareindustri samt til industrier, hvor der er stor variation i råvarer, halvfabrikata eller færdigvarer.

Vi har udviklet en robotcelle, som består af ni kameraer, hvor kunstig intelligens, baseret på neurale netværk og mønstergenkendelse, styrer tre robotter til at skære 98 procent præcist - på trods af den biologiske variation af slagtekroppene.

98 procent præcision kan en menneskelig operatør ikke matche, og manglende præcision kan for eksempel betyde, at der sidder mørbrad tilbage på skinken eller omvendt. Begge dele betyder en værdiforringelse af produktet.

Erfaringerne fra udviklingen af slagterirobotterne kan overføres til den øvrige fødevareindustri, da viden kan gemmes og transporteres i form af algoritmer. Selv mindre virksomheder kan i dag få nytte af at bruge kunstig intelligens i produktionen, fordi udviklingen har gjort teknologien mere tilgængelig. 

Kunstige intelligens kan bruges alle steder, hvor der arbejdes med råvarer, som har en biologisk variation og som man i dag må håndsortere. 


Læs mere om fordelene ved kunstig intelligens og AI i fødevareproduktionen; Plus Proces, nr. 6, side 10