Slagtegangsrobotter - Automatisk udstikning af kæber

Klaus  Thaarup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 18.

kæber

Slagtegangsrobotter - Automatisk udstikning af kæber

AP1 Automatisk udstikning af kæber

Formål

Projektet udvikler et udstyr til automatisk udstikning af kæber på slagtegrise. Grundlæggende går processen ud på at frigøre kæbemusklerne fra halskødet, så der ikke overføres fedtvæv, kirtler og kød fra halssnippen til hovedet, som separeres fra kroppen senere i processen. I dag udstikkes kæber manuelt på slagtegangen. Alt efter operatørens rutine og færdigheder udføres processen med varierende kvalitet og udbytter. Arbejdet er anstrengende for håndleddet, og øger risikoen for nedslidning af operatøren, hvilket igen kan resultere i øget sygefravær.

Formålet er således at øge udbyttet, forbedre kvalitet og fjerne belastende arbejdsrutiner og derved forbedre arbejdsmiljøet og skabe en mere attraktiv arbejdsplads.

Projektstatus 2. kvartal 2020

Det vigtigste nye output er, at projektarbejdet er godt i gang med analysefasen. En hands on workshop er planlagt, så alle projektdeltagere bliver klædt på med viden og forståelse af anatomien, processen og kvalitetskrav.

Analysefasen skal sammen med workshop og baggrund i tidligere projekt om udstikning af kæber sætte fokus på kvalitet og proces, samt estimere niveau for intelligent software som vurderes relevant.

Den næste store aktivitet i projektet er, at vores analyserapport udsendes med henblik på en faseovergang fra analyse- til idéfasen.

Idéfasen skal indeholde en idégenereringsworkshop med fokus på målemetoder, værktøj og hardware til udstikning af kæber på gris i et linjebaseret layout. En idérapport vil beskrive resultatet.

Projektstatus 1. kvartal 2020

Der er planlagt opstart i dette projekt i uge 16 2020, hvorfor der ikke findes information til denne status.