Test af mobile autonome robotter til planteproduktion

Mette  Walter

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 79.

Test af mobile autonome robotter til planteproduktion

Projektstart januar 2018. Forventet afslutning december 2019.

Autonome mobile robotter i planteproduktionen har været fremtidsvision i en lang årrække, men der begynder nu at være en stigning af kommercielt tilgængelige robotter på markedet. Robotter forventes i høj grad at kunne overtage arbejdsintensive opgaver som f.eks. plantning og lugning i specialafgrøder, men robotter kan også være en mere rentabel investering på mindre landbrug, hvor maskinomkostningerne pr. hektar skal tilpasses. Derudover vil robotterne med en lavere vægt kunne udføre opgaver i marken uden at lave paknings- og strukturskader.

For at understøtte udviklingen og særligt implementeringen i landbruget er der et stort udækket behov for faciliteter og metoder til test og undervisning i brugen af robotteknologier.

Projektets formål er sammen interessenter at fremme teknologiudviklingen og implementeringen af robotter i planteproduktionen og at afprøve en ny vej til teknologiimplementering. Platformen til dette er at inddrage erhvervet og landbrugsskolerne, etablere to testbaner og undervisning i brugen af autonome mobile robotter til landbruget.

Resultaterne fra projektet vil løbende blive offentliggjort her på siden, i nyhedsbreve og i tidsskriftartikler. Testbanerne stilles til rådighed for alle virksomheder og landbrugsskoler, der kunne være interesserede.

Projektet er støttet af Promilleafgiftsfonden for Landbruget. Det første år med 1.355.000 kr.

Målet for projektet

  • At etablere en robot-testbane til undervisning og simulering af markforhold, som vil kunne fremme teknologi implementeringen, hvor fokus er på sikkerhed og brugen af robotter på robottestbanen.
  • At etablere en præcisionstestbane, hvor fokus er på præcision og styring og på dokumentation og måling heraf.

Projektpartnere

  • SEGES - Future Farming
  • Bygholm Landbrugsskole